Valkoinen lokki - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Linnun latinankielinen nimi on valkoinen lokki - Pagophila eburnea. Tämä laji kuuluu lokki perheeseen.

kuvaus

Tämä on keskikokoinen valkoinen lintu. Hieman enemmän kuin harmaa perheen edustaja. Hänellä on pyöreä pää, jalat ja kaula ovat lyhyitä. Rungon muoto tekee siitä hieman kyyhkynen. Pituus - 40-47 cm, paino - noin 450 g, se voi olla jopa 700 g.

Aikuisten höyhenpeitot ovat kaksivuotiaita. Joka kaudella lintu höyhen on valkoista, jossa on ripaus norsunluu. Nokka on harmaa ja vihertävä tai sininen. Niskan kärjessä on keltainen tai oranssi sävy. Joskus on yksilöitä, joilla on täysin keltainen nokka. Toisin kuin muutkin lokit, niillä on mustat tassut.

Plumage-pesiminen sekä ensimmäinen talvi, valkoinen. Joillakin ruumiinosilla on mustia pilkkuja. Silmien edessä ja kurkun alueella on ruskeita ja mustia kohtia. Tiivistelmä siiven alla on valkoinen.

Heidän nokka on vihertävänharmaa, tummempi kuin aikuiset. Niskan kärki, kuten aikuisten valkoiset lokit, on oranssi tai keltainen. Jalat ovat harmaita, joskus mustia. Tämän lajin toinen talviasu on jo sama kuin aikuisilla linnuilla.

Valkoisilla lokkeilla on ainutlaatuinen ulkonäkö, joten niitä ei voida sekoittaa muihin lintuihin. Burgomasterin tyypit sekä polaarinen lokki ovat paljon suurempia. Näiden lajien edustajat voivat ensimmäisenä vuonna olla myös lähes valkoisia. Mutta kehon mittasuhteet erottavat ne huomattavasti valkoisista lokista. Heillä on enemmän kimpuja, ja niiden jalat ovat vaaleanpunainen. Albino-lokki on myös hyvin samankaltainen kuin valkoinen. Mutta ne voidaan erottaa kaksivärisen nokkaan ja jaloihin, jotka ovat lyhyitä ja mustia valkoisessa lokissa.

ääni

Yleensä hiljainen. Aika ajoin se voi päästää halkeilevaa ääntä, joka on samanlainen kuin arktisen ternin itku.

elinympäristö

Lajin edustajat elävät pohjoisnavan lähellä. Niiden elinympäristöt riippuvat jään tilasta. Kun ne eivät pesä, ne voivat yleensä olla jään jään alueella. Näissä paikoissa he etsivät ruokaa itselleen. Talvella nämä linnut muuttavat etelään.

Elämäntapa ja lisääntyminen

Nämä linnut pesivät pesäkkeissä. Tätä varten he valitsevat vaikeasti saavutettavat paikat. Pesät sijaitsevat saarilla niin pitkälle kuin mahdollista rannikolta. On kuitenkin tapauksia, joissa ne varustavat pesän melko lähellä ihmisiä. Polar-asemien työntekijät väittävät, että lokit pesivät joskus niiden vieressä. Kasvatus menestys riippuu alueen sääolosuhteista.

Jos kesä ei jää jään koskaan säiliöiden pinnalta, valkoinen lokki ei ehkä edes aloita munimalla. Tutkijat, jotka katsoivat heitä, huomasivat, että tässä tapauksessa linnut istuivat vain pesässä, ikään kuin siitosmunat. Heille on ratkaisevan tärkeää kyky saada ruokaa pesimisen aikana. 2-3-vuotiaana yksilöt saavuttavat seksuaalisen kypsyyden. Nuoret elävät jään keskellä.

Valkoinen lokki on ainoa laji, joka säilyy koko vuoden meressä.

He lentävät hyvin nopeasti ja voivat myös kulkea maan pinnalla. Valkoinen höyhenö tekee niistä näkymättömiä lumen ja pohjoisen taivaan taustalla. He ruokkivat rannalla heitettyjä kaloja, koska he eivät osaa sukeltaa. Elintarvikkeille vaatimaton. He voivat syödä lemmikit, selkärangattomat ja jopa muiden lintujen poikaset. Kesällä he syövät valaanpyyntiä. Talvella jääkarhut voivat seurata ruokansa jäänteitä. Joskus rannan myrskyn jälkeen on suuri määrä ruokaa, jota monet linnut syövät.

Vahvan lumimyrskyn aikana he piiloutuvat suojaan. Tutkijat viittaavat siihen, että lokit saattavat jo jonkin aikaa joutua stuporiin, jonka ansiosta he pystyvät selviytymään ilman ruokaa.

Koska näillä leveysasteilla kesä on erittäin lyhyt, lintujen lisääntyminen on nopeaa. Heinäkuussa he asettivat 1-2 munaa. Elokuussa ilmestyvät poikaset, jotka kuukauden kuluttua voivat jo lentää.

Nämä linnut suojaavat pesänsä saalistajien hyökkäyksiltä. Heti kun he näkevät, että vihollinen lähestyy, lintut ryöstävät häntä kaikilta puolilta. He peck häntä ja lyövät hänet siivet. Vihollisella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jättää pesimäpaikka. Ja sen jälkeen lokit jatkavat häntä. Kun he ovat varmoja, että he ovat ajaneet saalistajan pois, he rauhoittuvat ja palaavat pesiinsä.

Tähän mennessä näiden lintujen lukumäärän väheneminen. Tämä johtuu ilmastonmuutoksesta. Se lämpenee arktisen alueen alueella, jäätymisen alueet kutistuvat vuosittain. Tämä tarkoittaa sitä, että linnuilla on vähemmän tilaa, jossa ne voivat pesää. Tämä on yksi syy siihen, miksi lajien edustajat vähenevät - he tarvitsevat suojelua.

Video: valkoinen lokki (Pagophila eburnea)