Crested Lark - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Crested Lark on lintu, jolla on lävistävä ääni, joka kopioi mestarisesti muiden lintujen äänet. Se muistuttaa yhteistä kenttäkiekkoa, joka on vain sileämpi ja leveämpi hartioilla. Hän haluaa rakentaa pesiä, jossa ihmiset elävät, joten ihmiset ovat kutsuneet häntä "naapuriksi". Mitä ihmiset tietävät tästä linnusta?

Yleistä tietoa

Skylark, joka on päällystetty passerines-ryhmästä, larkien perheestä. On olemassa viisi alalajia, jotka jakautuvat elinympäristöön. Oletetaan, että on olemassa Keski-Aasian, Valko-Venäjän, Pohjois-Iranin kuori ja vastaavat. Mutta niiden ulkonäkö on sama elinympäristöstään riippumatta.

ulkomuoto

Linnun koko on keskimäärin. Lintujen korkeus on yleensä 17-18 cm, paino 40-55 grammaa. Pään koristelu on pieni harja, joka antoi nimen lintulle. Kävelyssä tufta, joka on sisustettu pitkillä höyhenillä, nousee ja laskee jatkuvasti.

Pitkä nokka hieman taipunut. Noin 10 cm pitkät siivet näyttävät melko suurilta verrattuna kehoon. Tämä luo ulkonäön, että taivaalla lentävä lintu on melko suuri. Pawit ovat voimakkaita ja erittäin voimakkaita, lihaksikkaita. Larkin täytyy kävellä paljon ja usein, etsimään ruokaa.

Näkyvä höyhenen on tummanruskea, mutta rinnassa ja kaulan ympärillä on hieman kevyempi. Tällainen väri on välttämättömyys ja auttaa naamioitumaan, piiloutumalla eri saalistajien ruohopaksuihin. Ja piilottaminen osoittautuu niin hyvin, että siitä tulee lähes huomaamaton.

käytös

Larks mieluummin elää pienissä ryhmissä, jotka koostuvat naisista, miehistä ja jälkeläisistä. Toisin sanoen pieni parvi - 4-6 henkilöä. Vaikka elinympäristön alueella onkin tyhjentävä ruoka, larks yhdistyy ja on paljon suurempien muotojen parvi.

Kuori, kuten muutkin perheenjäsenet, on nirso. Hän on yhtä hyvin ja missä ihmiset ja autiomaassa. Useimmat niistä kuitenkin pesivät joko steppialueella tai niillä, joissa on niittyjä, koska tämä on kaikkein optimaalinen elinympäristö.

Tämä lintu, joka asuu eteläisillä alueilla, ratkaistaan, sillä lämmin kuiva ilmasto sopii siihen milloin tahansa vuoden aikana, ja pohjoisten alueiden asukkaat, joilla on kylmä sää, lähtevät viettämään talven lämpimissä eteläisissä reunoissa. He tulevat aina palaamaan samoihin paikkoihin, joissa he lentivät - larks on sidottu alueeseen, jossa he asuvat. Jätä ja vaihda se voi, ellei ehkä syynä lisääntyviin petoeläimiin tai ruoan puutteeseen.

elinympäristöjä

Se suosii avoimia tiloja ilman puita, mutta matalien ruohojen, puoli-tyhjien ja steppien vyöhykkeillä. Asuu Etelä- ja Keski-Euroopan alueisiin, Pohjois-Afrikkaan, moniin Aasian maihin, Intian pohjoisosiin, Länsi-Kiinan provinsseihin ja Koreaan. Entisen Neuvostoliiton alueella se on yleistä Euroopan osan eteläisillä alueilla, Krimillä ja Kaukasuksella.

ruoka


Crested larkin ruokavalio on varsin monipuolinen. Se ruokkii kaikkea, mikä onnistuu - sekä kasviperäisiä elintarvikkeita että kaikenlaisia ​​hyönteisiä. Ruoka ei ole kuin useimmat linnut - lennossa ja vaeltelee maata. Siirtyminen paikasta toiseen tutkii kuoria yrittäessään löytää jotain syötävää.

Esimerkiksi hienossa aurinkoisena päivänä hän etsii muurahaisia ​​ja kovakuoriaisia. Pitkän nokkaan avulla on helppo vetää saalista ulottumattomissa turvakoteissa, jaotella helposti kestävä kuori. Hän tykkää juhlistaa vihreää myrskyä, jota hän etsii märkä sateinen sää. Se kiinni heinäsirkat, muurahaiset, sudenkorennot, lentää. Mutta ennen kuin syöt tämän lentävän saalista, repiä siivet siistiin, jotta ruoansulatusprosessi olisi helpompaa.

Kasvien ruoasta kuluttaa kaikki kasvien ja viljan siemenet. Kun talvi tulee, se on kasvissyöjä - koska kaikki hyönteiset ovat unessa. Lintu löytää alueet, joilla lunta on pieni ja alkaa kaivaa jäädytettyjä marjoja, poimii juuret.

Laulu ja ääni

Yleensä harjattoman larkin läsnäolo tekee siitä melodisen, toiseksi vain yökerhon trillit, ääni on eräänlainen käyntikortti, jonka avulla se tunnistetaan edes näkemättä. Lisäksi lintu tekee sen keksimiä motiiveja, mutta pystyy jäljittelemään muiden lintujen ääniä.

Se, että kuonan ääni toimii hänen tärkeimpänä aseenaan, on myös tärkeä. Vaaran alkaessa hän tekee lävistävän kovan huudon, joka häiritsee hyökkääjää. Kun hän herää, larkilla on aikaa paeta tai hyökätä. Se toimii vain näin vain kerran, ja kokenut saalistaja ei enää osta sitä.

Parittelupelit

Äänellä on myös toinen tärkeä tavoite - sen avulla miehet kutsuvat naisia ​​naimisiin. Heti kun kevät tulee ja lämpenee, toinen puoli alkaa lintuista. Useimmiten vanhat parit yhdistyvät toisiinsa. Crested larks pysyy uskollisena kumppanilleen, unioni voi kestää yli vuoden. Ja nuoret miehet alkavat todistaa naisille, että he ovat kilpailijoita parempia.

Jatkuvien taistelujen merkitys - kuka laulaa jonkun. Miehet ympäröivät naisen ja tanssivat ympäri, levittävät siipiään, ravistelevat häntä ja venyttävät kaulaansa. Samalla jatkuvasti laulaa, pysähtymättä toista sekuntia. Voittaja on pisin pidetty tai se, jolle naaras mieluummin.

Pesiminen ja jalostus

Pesä on rakennettu naaraiden ja maan päällä, eikä puiden kruunuissa. Minkä tahansa materiaalin rakentamiseen käytetään ruohoa, haaroja, hämähäkkejä, sammalia ja vastaavia, jotka tuovat miehen.

Pääsääntöisesti naaras tekee kaksi kytkintä vuodelle - ensimmäinen on jopa 6 kellertävää munaa, toinen 3-4 munaa. Luukku kestää 10 päivästä kahteen viikkoon. Haudottuja poikasia ruokkivat molemmat vanhemmat, jotka ruokitaan kolmesta viiteen kertaa päivässä, tuoden eläinruokaa - kovakuoriaisia, hyönteisiä, matoja. Linnut asettavat ruokaa vauvojen huikeaan nokkaan, ja joka avaa nokan, useimmiten saa enemmän kuin pesä. 9-10 päivän kuluttua poikaset jättävät pesän maahan ja alkavat etsiä ruokaa yksin. Ne, jotka tekevät sen huonosti, vanhemmat ruokitaan edelleen. Kolme viikkoa myöhemmin nuoret poikaset, jotka ovat kasvaneet, seisovat siipellä ja lentävät pois vanhemmiltaan ja aloittavat itsenäisen elämän.

Viholliset

Crested Larkilla on monia vihollisia: kissa, mongoosi, muiden lajien lintuja, käärmeitä. Mutta ihminen on edelleen tärkein vihollinen, koska monet linnut kuolevat ruohosta ja torjunta-aineiden ja herbisidien saastuttamasta viljasta.

Mielenkiintoisia faktoja

  1. Lark yleensä laulaa, on maan päällä tai jonkinlainen korkeus. Mutta usein laulaa ja lennon aikana.
  2. Näyttää siltä, ​​että lark laulaa loputtomasti, väsymättä. Mutta tämä ei ole niin - laulu kestää noin 12-14 minuuttia, jonka jälkeen höyhenen tarvitsee levätä.
  3. Larks rakastaa uida hiekkaan, joten höyhenpeite näyttää usein likaiselta ja laiminlyöty.
  4. Larkin epämiellyttävyys puille on yksinkertaisesti selitetty: lintujen sormien rakenne on sellainen, että se istuu haarassa - pitkä käsi kasvaa käpälän takapuolella, mikä vaikeuttaa istua puussa.

Video: Crested Lark (Galerida cristata)