Dugong - kuvaus, elinympäristö, elämäntapa

Dugongit ovat lumoavia merieläimiä, ne ovat kasvissyöjiä nisäkkäitä ja useimmat muistuttavat merikarjaa. Oikeastaan ​​ne ovat melko lähellä manaatteja, joita kutsutaan merikarjaksi. Zoologit viittaavat dugongeihin sireenien järjestykseen. Juuri niin on olemassa tällainen irtautuminen, jota kutsutaan muinaisten kreikkalaisten legendojen sanaksi, ja lisäksi duyung on käännetty malaijan kielestä merenneitona tai merestä.

Venäjällä dugongia kutsutaan usein meren lehmäksi, koska merenneito, kuten venäläinen eeppinen, kuvaa tätä olentoa, ei ole vielä kaukana armoista. Mutta jos verrataan lehmään, dugong on melko yhdenmukainen tämän eläimen kanssa. Hänellä on myös massiivinen runko, kiusallisuus ja jonkinlainen pehmeä viehätys, joka saa sinut koskettamaan ja iloitsemaan tämän upean merenelämän tottumuksista.

Perustiedot

Suurimmaksi osaksi dugongit haluavat asettua rannoille, missä meret ja valtameret muodostavat lahtia ja matalia laguuneja. Nyt alue on Tyynenmeren ja Intian valtamerien trooppinen vyö. Koska ei ole vaikea ymmärtää, he asuvat meriveden tiloissa ja eivät käytännössä ui makeaan veteen.

Ne ovat pienimpiä sireenien järjestyksen edustajia, koska niiden pituus on neljä metriä ja ne painavat vain 600 kilogrammaa, ja tällaisten eläinten suhde on melko kohtuullinen. Samalla miehet ovat aina suurempia kuin naiset.

Rungon rakenne on eräänlainen sylinteri, jolla on monia taitoksia ja joka on ominaista kaikille paksun ihon omistajille ja merkittävälle ihonalaisen rasvan kerrokselle.

Iholla on todellakin vaikuttava paksuus - noin kaksi senttimetriä tai enemmän, ja väri on harmahtava, lievällä kaltevuudella. Aina vatsa on kevyempi ja selkä hieman tummempi.

Jos verrataan sitä jonkun muun eläimen kanssa, dugong on yksinkertaisesti ylikerroin, jossa on joitakin ominaisuuksia. Jos kuitenkin näytät paremmalta, on monia ominaisuuksia, jotka erottavat dugongin muista eläimistä, etenkin niillä ei ole selkänyhmiä, ja etuosat ovat melko pitkiä (jopa puoli metriä), ei ole merkkejä ja erityispiirteitä jaloista, jotka sallisivat liikkua maalla. Siksi dugongit eivät laskeudu maahan, kun he laskeutuvat veteen, ja ne kehittyivät tarvittaviin olosuhteisiin ja kehon rakenteeseen. Joten itse asiassa he istuvat veden alla ja tuntevat itsensä hyvin, sillä näiden ihanien eläinten kasvojen rauhanomainen ilmaisu antaa meille mahdollisuuden puhua.

Ulkopuolella, dugong olisi ollut helposti sekoittaa manatee, jos se ei olisi takapää, joka, toisin kuin manatee, on jaettu syvä ontto keskellä, ja ennen kaikkea muistuttaa valaan. Vertailun vuoksi muotoillun manaatin selkälevy edustaa eräänlaista meloa tai meloa, joka on samankaltainen kuin manatee-fin, kuten haluat.

Siirrymme nyt dugongin kasvojen kuvaukseen, joka ansaitsee myös jonkin verran huomiota ja joka on ominaista sen ominaispiirteille. Aurikset puuttuvat tyypillisesti monissa merieläimissä, ja kiertoradan syvät silmät soveltuvat myös veden alla asuttamiseen (muuten he kuulevat hyvin, mutta katso niin). Pää on kooltaan suhteellisen pieni verrattuna kehoon ja on istumaton. Kuonossa on meheviä sieniä ja tylsä ​​nenä, joka on varustettu venttiilillä, joka peittää ulkoisen veden sisäisen tilan.

Dugongin luonto ja elämäntapa

Nämä vesieläimet ovat samankaltaisia ​​kuin lehmät rauhassa ja hitaudessa, ja jos niitä kuvataan tarkemmin, ne ovat pelokkaita lehmiä. Näyttäisi siltä, ​​että veden tila on kotoisin dugongista, joten miksi et tunne luottavaisuutta ja edes vähän vaikuttavaa siellä? Kuitenkin ne näyttävät melko arkailta, liikkuvat huolellisesti ja sujuvasti. Etäisyys, joka ylittää yhden tunnin, on keskimäärin noin 10 kilometriä. Toisaalta dugongit eivät tarvitse sprinttiominaisuuksia, päinvastoin - juuri tämä hitaus ja mittaus mahdollistavat monin tavoin tehokkaan etsinnän ruokaa.

Dugongien osalta päätoimialana on etsiä erilaisia ​​kasveja, eli leviä, jotka levittivät merenpohjaa. Siksi he uivat näin merenpohjan yli ja syövät rauhallisesti leviä - miksi ei merikarjaa?

Kumma kyllä, nämä ujoat eläimet eivät ole erityisen alttiita parville. Suurimmaksi osaksi ne ovat yksittäisiä viljelijöitä, ja pakkauksen muodostuminen johtuu yleensä vain kasvillisuuden esiintymisestä joillakin alueilla. Sitten dugongit kokoontuvat pieneen ryhmään, jossa on viisi tai vähän enemmän yksilöitä, ja juoksevat sujuvasti erillisen paikan läpi, ikään kuin ryhmässä, joka tekee ruokaa.

Lisäksi on olemassa mahdollisuus siirtyä ryhmään, kun koko väestö menee lämpimämmille alueille etsimään ruokaa. Tällaiset siirtymät määräytyvät edullisempien ilmasto-olosuhteiden valinnan perusteella.

Toinen outo on täydellinen suosio kansan kanssa. Jos olet koskaan nähnyt söpöjä ja joustavia lemmikkieläimiä, niin dugong on esimerkki niistä kauneimmista ja joustavimmista. Meri-jättiläiset sallivat itsensä puristaa, aivohalvauksen, halata, hyväillä, suudella, valokuvalla, tehdä niin, että se on helpompaa aiheuttaa. Niitä voidaan naarmuttaa, hieroa ja paljon muuta. Siksi usein, kun etsit valokuvaa internetistä, siellä on varmasti joku henkilö, joka puristaa merikarjan tai tekee jotain hauskaa tämän eläimen kanssa. Itse asiassa dugong ei ole erityisen vastoin tällaista viestintää.

Tämän käyttäytymisen salaisuus on paksussa ihossa, mikä tekee näistä olentoista lähes täysin alttiita ulkoisille vaikutuksille. Predators ei kiinnitä paljon huomiota dugong ollenkaan, koska yrittää saada tällaista ihoa on kalliimpaa. Sekä dugongit että saalistajat ymmärtävät tämän tosiasian eivätkä siksi häiritse toisiaan eivätkä yleensä pääse päällekkäin. Joskus tietenkin tapahtuu, että hai voi haluta syödä vauvanmeren lehmän, mutta äidin myötä saalistajat jäävät eläkkeelle. Dugongit voivat ajaa pois myös valtavia haita, jotka eivät myöskään näe mitään järkeä kokeilla käsiään näiden jättiläisten kanssa.

Dugong Power

Jos katsot näiden olentojen lihavia huulia, ylähuuli erottuu selvästi, mikä liioittelematta näyttää vain valtavan. Tämä yksityiskohta mahdollistaa myös kasvien repeämisen merenpohjasta. Aikuisen eläimen päivittäinen ruokavalio voi olla noin 40 kiloa erilaisia ​​meren ruohoja ja erilaisia ​​leviä.

Miehillä on vähäinen etu verrattuna dugong-naisiin, koska niillä on ylemmät hampaat - tussit, joita käytetään muun muassa kasvien katkaisemiseen pohjasta. He kaivavat melko pitkiä uria ja on helppo seurata pitkin näitä polkuja, joissa dugong oli laiduntamassa ja missä se oli.

Dugongin päivät ovat melko yksitoikkoisia ja mitattuja, koska ne tarvitsevat keräämäänsä ruokaa. Ensinnäkin ne kelluvat noin 15 minuuttia pohjaa pitkin, sitten kelluvat ylös ja saavat ilmaa ja taas pohjaan. Niinpä päivät korvaavat viikkoja ja viikonvaihtovuosia, ja merilintut laiduntavat edelleen merenpohjaa, jättäen jälkeensä kaksi pitkää kainaloa alkuperäisiksi ajoiksi, jotka ikuisuuden vesillä huuhtoutuvat.

Dugongit eivät ole typeriä eläimiä, vaan he tietävät, miten säästää ruokaa tulevaisuutta varten, ja ne osoittavat yleensä jonkinlaista kekseliäisyyttä. Usein levien syöttö kerätään erilliseen paikkaan, josta dugong voi sitten noutaa oikean määrän ja vapauttaa itsensä keräämästä jonkin ajan.

Lisääntyminen ja pitkäikäisyys

Kymmenennen vuoden olemassaolonsa dugongista tulee aikuinen olento, ja se voi alkaa mate. Lisäksi dugongit pystyvät nauttimaan tästä ammatista milloin tahansa vuoden aikana, koska ne eivät ole riippuvaisia ​​luonteen määrittelemästä lisääntymisjaksosta. Yleensä ne ovat koko vuoden.

Tällainen vapaus ei kuitenkaan poista vaikeuksia naisen taisteluun. Saadakseen läheisyyttä hänen rakasaansa, mies on usein joutunut taistelemaan kilpailijoiden kanssa vartaloilla. Dugongit käyttävät ylempiä hampaitaan varsin taitavasti ja voivat aiheuttaa merkittävää vahinkoa vastustajalle.

Itse asiassa taistelun lopputulos ja päättävät uuden jalostusvaihtoehdon. Taistelun voittaja lähtee melkein heti sen jälkeen naispuolisen kanssa ja harjoittaa uutta dugongia. Tämän jälkeen miehet jäävät eläkkeelle ja eivät harjoita omaa jälkeläistään.

Raskaus kestää vuodessa, jonka jälkeen yleensä esiintyy yksi poikasen paino, joka painaa noin 40 kilogrammaa ja jonka pituus on enintään yksi metri. Harvoin syntyneet kaksoset. Vastasyntynyt poika sijaitsee äidin selässä noin 12 viikkoa ja käyttää maitoa ruokintaan. Tämän jälkeen alkaa itsenäisempi olemassaolo, joka johtuu siirtymisestä kasvisruokavalioon, mutta vauva ei kiellä maitoa. Äidinmaito pysyy ruokavaliossa jopa puolitoista vuotta.

Vähitellen vauva kasvaa ja alkaa itsenäisestä olemassaolosta, joka on melko pitkä. Dugongin ikä saavuttaa 70 vuotta tai enemmän, jos ulkoiset tekijät eivät vaikuta siihen. Ulkoisilla tekijöillä tarkoitamme pääasiassa ihmistä, joka vaikuttaa merkittävästi näiden eläinten populaatioon.

Tällä hetkellä dugong-väestö on melko pieni, 1900-luvun ihmiset vaikuttivat näihin eläimiin negatiivisimmin. Nyt verkkoilla kalastaminen on kielletty, ja eri kansainväliset järjestöt suojelevat dugongeja. Ainoastaan ​​harppuja kerätään pienissä kansakunnissa ja kulttuureissa, jotka historiallisesti käyttävät dugongeja säilyttääkseen oman olemassaolonsa ja harjoittavat kohtuullista saalista näitä eläimiä.

Video: Dugong (Dugong dugon)