Imperiumin tamariini - kuvaus, elämäntapa

Maailmassa on monia apinoita. Ne poikkeavat ulkoasusta, koosta, käyttäytymisestä. Apinat elävät monissa osissa maailmaa. Yksi erittäin mielenkiintoisista ja alkuperäisistä apinoista on keisarilliset tamariinit. Nämä ovat hyvin pieniä apinoita, jotka kuuluvat igrankovyen perheeseen. Niillä on yksi mielenkiintoinen piirre, jonka vuoksi ne voidaan helposti erottaa muista lajeista.

Mutta nämä söpö apinat eivät ole pelkästään erilaisia. Muissa lajeissa pakkauksen johtaja on mies, mutta keisari tamariinien tilanne on erilainen. Koulua johtaa vanhin nainen. Heillä on eri sukupuolten edustajia, kuten osittain käännetyt roolit. Loppujen lopuksi miehillä pitäisi pakata ruokaa ja kuljettaa myös poikia. Tämä laji löydettiin vuonna 1907. Tarkastellaanpa tarkemmin, miksi näillä apinoilla on tällainen nimi? Mitkä ovat niiden tunnusmerkit? Missä he asuvat? Mitä he syövät?

ulkomuoto

Nämä ovat hyvin pieniä perheenjäseniä. Heidän ruumiinsa saavuttaa 25 cm / din, aikuisen eläimen paino on noin 300 g, mutta heidän hännänsä on suhteellisen pitkä. Sen pituus vastaa kehoa. Tällaisen pitkän hännän ansiosta tamariinit eivät näytä niin pieniltä kuin ne todella ovat. Kun tamariini liikkuu puiden läpi, hän auttaa heitä tasapainottamaan. Siirtyminen puusta puuhun, he etsivät omaa ruokaa. Päähän takki kasvaa tavalla, joka muistuttaa "kruunua". Tämä on myös yksi syy siihen, miksi laji sai tällaisen nimen. Kynsien läsnäolo on myös lajin erottuva piirre. Kaikilla muilla kädellisillä on sormien päissä kynnet.

Niiden väri on tumma, melkein musta. Mutta parta ja viikset ovat ristiriitaisia ​​apinoiden päällysvärin kanssa. Nämä osat ovat täysin valkoisia, ne näyttävät olevan harmaita. Tämä ominaisuus on heistä houkuttelevin, ja sen ansiosta ne eroavat huomattavasti muista.

Osa "keisarillisista" eläimistä sai nimenomaan niiden tyylikkäiden viiksien takia. Kun tiedemiehet löysivät tämän lajin, he muistivat heti, että yhdellä saksalaisella keisarilla Wilhelm II: lla oli täsmälleen sama viikset. Tällainen nimi näytti tuolloin tutkijoille sopivimmalta. Että se pysähtyi näkymän taakse.

elinympäristö

Tämä primaattilaji asuu Etelä-Amerikan sademetsässä. Niitä voi nähdä esimerkiksi Perussa, Boliviassa ja Brasiliassa.

Ruoka, elämäntapa

Nämä apinat ovat puulajeja. Eli suurin osa ajasta, jota he viettävät puille. Tätä varten heidän ruumiinsa on täysin mukautettu. Heillä on pitkä häntä, joka suorittaa tasapainottamisen, voimakkaiden kynsien, jotka auttavat tarttumaan puiden kuoreen, ja ketterät käpälät, joilla apinoita pidetään puussa. Koska ne ovat erittäin kevyitä, he voivat helposti kiivetä jopa puun yläosassa, jossa he saavat mahdollisimman meheviä hedelmiä.

Yleensä ne ovat vain tiheässä metsässä. Ne ohittavat avoimen tilan. He asuvat pienissä ryhmissä, joissa on enintään 10 henkilöä. Jokaisella parvella on oma erityinen alue, jolla tamariinit suojelevat vihollisia vastaan. Jos he haluavat äkillisesti sijoittaa muita tällaisia ​​apinoita, alueen omistajat eivät salli niitä. Yhden tamariiniryhmän käytössä oleva alue on yleensä noin 30-40 hehtaaria. He puolustavat omaa aluettaan eivät ole voimakkaita kynsiä ja karvoja. He hyökkäävät myös niitä, jotka uskaltavat satuttaa pikkulaisiaan.

Sosiaalinen hierarkia pakkauksissa on hyvin kehittynyt. Koti tässä on kokenein nainen, jota seuraa kaikki muut naiset. Tamarin hierarkian seuraava askel on lapset. Miehet täällä ovat alhaisimmalla tasolla. Jokaisessa ryhmässä elää yleensä 1-2 miestä.

Toinen mielenkiintoinen piirre näiden eläinten käyttäytymiseen ja elämäntapaan on säännöllinen viikset. Ne leikkaavat viikset toisiinsa. Prosessissa eläimet kommunikoivat aktiivisesti.

Näiden kädellisten ruokavalion perusta on kasvisruokaa. He rakastavat hedelmiä ja marjoja, joita kerätään jatkuvasti sademetsän pensaista ja puista. Niiden suosikki herkku on nuoret oksat ja lehdet. Joskus he syövät kukkia.

Eläinten ruokaa on myös näiden eläinten ruokavaliossa. Ajoittain ne pyytävät sammakoita ja liskoja. Jos he pyytävät linnunmunia pesässä, he myös syövät sitä.

kopiointi


Parikauden aikana naispuolisella imperialistisella tamariinilla voi olla useampi kuin yksi kumppani. Jos ryhmä ei ole yksi, vaan useat miehet, se sopii kaikkien kanssa. Järjestys riippuu myös hierarkian asemasta.

Tämän lajin edustajien raskaus kestää noin 45 päivää. Koska tämä aika on liian lyhyt jopa pienille eläimille, vauvat syntyvät pieninä, avuttomina. Synnytyksen jälkeen ne painavat vain 35 g.

Mutta edes vastasyntyneillä tamarineilla on jo tunnusomaisia ​​jänteitä ja parta. Koska matriarkaus hallitsee elämäntapaansa, miehet huolehtivat vauvoista. He kuljettavat vauvoja jatkuvasti ja antavat heidät vain ruokinta-ajan.

3 kuukauden kuluttua lapset voivat syödä ja liikkua itseään. Puolentoista vuoden kuluttua nuoret miehet lähtevät parvesta tulemaan toisen jäseniksi. Naiset pysyvät perheessään.

Luonnossa elinajanodote on noin 11-15 vuotta.

Numero

Nykyään tätä lajia pidetään "haavoittuvana", vaikka tamariinien määrä ei ole vielä saavuttanut kriittistä tasoa. Todellakin usein nämä epätavalliset kädelliset tulevat salametsäilijöiden uhreiksi. Ne on pyydetty myymään kokoelmissa tai eläintarhoissa.

Luonnonympäristön tuhoaminen vaikuttaa tämän lajin edustajien ja muiden trooppisten metsien asukkaiden lukumäärään. Loppujen lopuksi heidän kotimaassaan olevat sademetsät tuhotaan erittäin voimakkaasti. Tämän seurauksena apinoilla ei yksinkertaisesti ole paikkaa elää ja saada omaa ruokaa.

Video: Imperial Tamarin (Saguinus imperator)