Keklik - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Joskus linnun moniäänisyyden joukossa voit kuulla kovan ja nykimisen "kakun, kakun kakun" tai "kokata, kokata, kokata." Tämä on keklikin tai kivisen partridge-laulun (kivikana) laulu. Näiden hauskojen lintujen erityisen laulamisen takia he kutsuttiin heidät "keklikiksi". Vähäisyydestään huolimatta sulkainen ääni on niin voimakas, että se voidaan helposti havaita 1,5 km: n etäisyydellä. On huomattava, että jotkut tämän lintulajin lajit ovat niin samankaltaisia, että ne yhdistettiin virheellisesti yhteen. Se tapahtui Aasian ja Euroopan kanojen kanssa. Lintujen erot ovat edelleen olemassa - he laulavat eri tavoin.

elinympäristö

Näitä lintuja ei voida katsoa muuttaviksi. He eivät lentää talvella kaikkialle, mieluummin samalla alueella. Niinpä he löytyvät alueelta, joka ulottuu Alpeista itsestään ja Balkanin niemimaasta Kiinaan sekä Himalajaan. Usein keklikit löytyvät Altai, Kaukasus ja Keski-Aasia. Lintu pesii maahan, suosimalla kiviä rinteitä, aavikoita, metsäreunoja tai rotkoja, joissa on matala ruoho ja pensaat.

Ei kaukana kivisen partridge-pesän pesästä löydät aina jonkinlaisen säiliön. Niiden kosteus on erityisen tärkeää kuumassa kesässä. He lentävät usein vettä juotavaksi. Talvella, kun vesi jäätyy, lintut peck lunta tai jäätä.

Sulkaiset ominaisuudet

Tämä partridge on fasaaniperheen jäsen ja sen koko on hyvin pieni. Se on tuskin verrattavissa tavanomaiseen aamuun, jonka pituus on enintään 35 cm, ja siipien pituus on enintään 52 cm. Tällainen lintu painaa vain 350–800 grammaa. Sen harmaa höyhenpeite yhdistyy täydellisesti otsikkoon kulkevaan kirkas musta raita ja lukitsee edessä olevan kaulan. Tämä väri on kontrastissa silmien ympärillä oleviin kirkkaan punaisiin paikkoihin, samaan punaiseen nokkaan ja tassuihin. Kivisten partetien miehet poikkeavat naarasista suurikokoisina ja turkisten läsnäolona. Linnulla on noin 26 lajia.

Huolimatta siitä, että linnut eivät kuulu maahanmuuttoon, he tekevät ajoittain kausiluonteisia matkoja vuoren rinteillä ja valitsevat sitten pesäkkeen korkeamman tason ja sitten alaspäin. Tämä lintujen käyttäytyminen on hyvin ymmärrettävää. Tosiasia on, että kylmän sään alkaminen alemmilla, puhalletuilla rinteillä on helpompi löytää ruokaa. Tuuli ja kylmä eivät pelkää niitä, koska ilman alhainen lämpötila siirtyy helpommin koko mahaan. Auttaa tässä ja tiheässä talven sulassa lämpimästi. Höyhenet auttavat kuumassa kaudella. Auringossa niiden pinta voi olla jopa 500 ° C. Höyhen tiheys ei kuitenkaan salli kuumuuden päästä ihoon, eikä lintu kuumene ylikuumenemasta. Kesän lämpö lepääviä lintuja voidaan useimmiten nähdä varjossa, hiekan uiminen ja höyhenpesu.

Stony partridges ovat aktiivisia kunnes tumma. Kun olet herännyt auringon ensimmäisillä säteillä, he ovat puhuneet jonkin aikaa jonkin aikaa, puhumalla kiihkeästi, huutamalla iloisesti ja tervehtimällä heräämistä. Sitten tulee aika kastella ja metsästää, kun linnut lentävät iloisesti lammelle. Joten he viettävät koko päivän saamaan oman ruokansa. Useimmiten niitä voidaan nähdä kävellen kivillä kuin istuen puiden oksilla.

Pesiminen ja jalostus


Linnut tekevät parit elämään. Tämä tapahtuu jo ensimmäisenä elinvuotena. He saapuvat parittelukauteen helmikuun loppuun tai maaliskuun alkuun. Otettuaan eristäytyneen paikan pensaan tai kallioperän alle, linnut, joilla on käpälät, kaivavat pienen masennuksen maahan tulevaa munintaa varten. Pääsääntöisesti niillä on pienet pesät: halkaisijaltaan noin 20 cm, syvyydeltään enintään 9 cm, linnut peittävät onton pohjaa kuolleella puulla, pienillä oksilla ja alas. Itse pesä on peitetty lehdillä ja ruoholla.

Naisten keklikit erottuvat hyvällä hedelmällisyydellä. Ne sijoittuvat 7–22 munasta, ja sitten heidät siitataan 23–24 vuorokautta. Pienet kivet pesissä ovat väriltään keltaisia, joissa on ruskea. Tällaisella värillä ne ovat hyvin vaikeasti nähtävissä maassa.

Haudottavat poikaset kulkevat melko nopeasti. Hyvin usein vauvat alkavat kuoriutua samanaikaisesti. He ovat syntyneet harmaassa valkoisessa laastarissa ja oppivat nopeasti liikkumaan vanhempiensa takana - neljän tunnin kuluessa syntymästä. Vanhemmat katsovat vilpittömästi heidän jälkeläisensä, suojelevat heitä vaaroilta ja lämmittävät niitä, koska Aluksi vauvoja ei ole vielä pakattu ja ne voivat jäätyä kuolemaan. Aikuiset kirjaimellisesti ensimmäisistä päivistä alkavat opettaa poikansa metsästämään. Jos vaara ilmestyy pesän lähelle, nainen alkaa juosta pois, ja teeskentelee olevansa haavoittunut, johtaa vihollisen pois pesästä. Tällä hetkellä poikaset piiloutuvat jonnekin.

Stony-kasetit kasvavat melko nopeasti, ja niiden paino on kolme kertaa enemmän kuin kahdessa viikossa kuin siitosmunissa. Kymmenen päivän kuluttua nuoret linnut alkavat nousta siipeen, jotka lentävät hyvin lyhyitä matkoja. Joskus useiden avioparien lapset on ryhmitelty yhdeksi suureksi parveksi, joskus jopa 30 lintuun. Samalla useat aikuiset linnut ovat huolissaan nuorista. Poikaset elävät aikuisten kanojen kanssa pitkään, viettävät syksyn ja talvella heidän kanssaan.

Linnut ruokkivat enimmäkseen kasviperäistä ruokaa, vihreiden syömistä ja eri kasvien siemeniä. Ornitologit ovat tutkineet ja todenneet, että lintujen ruokavaliossa on yli 300 kasvilajia. Vähemmässä määrin keklik kuluttaa proteiinirehua. Se koostuu yleensä:

  • hyönteisiä;
  • pienet matot;
  • äyriäisiä.

Tiedemiehen mukaan lintujen on yksinkertaisesti oltava erilaisten pienten nilviäisten ruokavaliossa. Ne tarvitsevat lintuja kalsiumin puutteen täydentämiseksi. Erityisesti naisilla on usein puutteita munatuotannon prosessissa niiden organismit ovat huomattavasti tyhjentyneet. Lisäksi simpukat ovat käyttökelpoisia ja poikasia, koska edistää luuston ja höyhenien asianmukaista muodostumista.

Tässä pienessä linnussa on paljon vihollisia. Ei vain eläimiä metsästää sitä, vaan myös saalistajia sekä ihmisiä. Vauvat kärsivät eniten tältä osin, vaikka he tietävät, miten piilottaa ja peittää itsensä.

Erityisesti kylmissä ja pienissä lumisissa talvissa lintupopulaatio vähenee merkittävästi. Tämä johtuu lintujen synnynnäisestä uteliaisuudesta, joka on helppo houkutella kirkasvärisiin kankaisiin. Näin metsästäjät yleensä tekevät tästä maukkaasta partridge-lihasta itselleen. Keväällä naaraat taas asettavat suuren määrän munia, ja syksyllä lintujen määrä on toipumassa.

Mielenkiintoisia faktoja


Parittelupelien aikana kuulet cackles "cluck." Äänen "kho-ko-ko", jonka emäntä huolehtii naisesta, on jonkin verran samanlainen kuin kananpoika ja tok.

Huolimatta siitä, että kekliki joutuu usein ihmisten käsiin, jälkimmäistä ei ole helppo löytää. Tosiasia on, että lintu on erinomaisen vilkasta ja liikkuvaa. Hän juoksee niin nopeasti kivisellä pinnalla, joka ei ole huonompi kuin erinomainen metsästyskoira.

Suuresta hedelmällisyydestä ja vaatimattomuudesta johtuen lintua kasvatetaan usein lastentarhan olosuhteissa. Se arvostetaan alkuperäisen höyhen ja epätavallisen laulun takia. Lisäksi jotkut ystävät kasvattavat lintuja lintujen taisteluun. Vankeudessa keklikit tuntevat olonsa hyväksi ja voivat asianmukaisella hoidolla elää jopa kaksikymmentä vuotta.

Video: keklik (Alectoris)

Загрузка...

Загрузка...

Suosittu Luokat

Загрузка...