Kurgannik - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Kurgannik on saalintolintu, aikuisen yksilön koko on 65 senttimetriä, siipisuutensa leveys on 160 senttimetriä, ja sen paino voi nousta jopa 1800 grammaan. Pääsääntöisesti naaras ylittää koonsa siipien pituuden ja ääriviivan. Tämä lintu on samanlainen kuin kotka, siinä on pitkänomainen hännän malli ja pitkät jalat.

Tämän lintun erityispiirteisiin kuuluu erilaisia ​​hallitsevia sävyjä, tästä syystä jotkut kurgannikin edustajat luokitellaan kevyiksi lajikkeiksi ja toiset pimeiksi.

Kevyt kurgannik on erottuva punertavan oksa-sävyyn, jonka pää on kevyempi kuin selässä tai rintakehässä, ja sen vatsa ja sivut ovat päinvastoin tummempia. Linnun hännällä on kevyt punertava väri, siinä ei ole poikittaisia ​​raitoja. Siipiensä alareunassa on selvästi erottuva suuri valkoinen täplä, joka koostuu joukosta lento-höyheniä.

Löydät myös nämä linnut, joiden värit hallitsevat tummia värejä - musta-ruskea sävy on ratkaiseva rooli niiden höyhenien värjäyksessä. Tällaisten kurkkien siipien alemmassa osassa on vaaleanvärisiä höyheniä, tumma reuna, joka on kiinnitetty reunaan siiven reunaa pitkin, antaa heille kontrastin. Kevyet höyhenet muodostavat myös tämän linnun hännän, ja se on koristeltu tummilla raidoilla, jotka sijaitsevat eri puolilla. Pimeällä kurgannikilla on helppo sekoittaa maastoa tai jopa piikkimakkaa, mutta sen antavat kehon ominaispiirteet ja puoli-kuun konfiguraation paikan puuttuminen rintaan.

Nuoret yksilöt ovat helposti erotettavissa aikuisista kevyemmällä höyhenellä, värillisissä punaisissa sävyissä ei ole punaista, vatsalla on kirkas höyhenpeite, hännän koristavat pienet raitat, ei ole ominaista pisteitä ja reunoja. Siipien yläosassa nuorilla yksilöillä on kevyitä pilkkuja, jotka muistuttavat nuorten talviharhojen värjäystä.

Kurgannikin ravitsemusta kuvaavat erot

Suurin osa kurgaaneista haluaa syödä pieniä nisäkkäitä, kenttähiiriä, hyvin ruokittuja hamstereita, huolimattomia goptereita, erilaisia ​​siiloja ja jopa pieniä jänisistä tulee yleisiä uhreja. Lisäksi he voivat metsästää erilaisia ​​matelijoita, kaikkialla esiintyviä sammakkoeläimiä ja jopa joitakin hyönteisiä, kuten heinäsirkkoja.

Talvella, kun saalismäärä vähenee huomattavasti, nämä linnut eivät halveksu edes karjaa, täyttäen puuttuvan määrän ruokavaliossa. Nämä linnut haluavat metsästää taivaalta ohittamalla saaliinsa äkillisen haukan avulla. Pudotuksen sattuessa he voivat jatkaa harjoittamista kentällä.

Lintujen elinympäristöt

Kurgannik on laajalti levitetty lintu, se löytyy Pohjois-Afrikasta, Kreikan alueelta, Turkin autiomaista aluetta, steppeista ja Euraasian metsä-steppe-alueista Mustanmeren alueista Kaukasiaan, Mongolian länsiosaan ja Arabian aavikoihin. niemimaalla.

Manner-asukkaat, jotka asuvat alueilla, joilla on kohtalaiset ilmasto-olosuhteet, tekevät kausiluonteisia lentoja eteläisemmille alueille talvella, he suosivat osittain autiomaita alueita Afrikan mantereella, joka sijaitsee Saharan eteläpuolella. Lisäksi nämä linnut lähetetään talvehtimiseen Intian pohjoisilla alueilla. Paluumatkalla he lähtevät kevään alkuun, mutta kaikki tämän lajin edustajat eivät tarvitse kausiluonteisia lentoja.

Kurganniki voi asuessaan valita sekä vuoristoalueita että tavallisia steppeja, sekä puolipohjia. Poikkeuksia ei ole edes autiomaassa, jos ruokaa on riittävästi. Balkanin alueella nämä linnut tekevät pesänsä metsissä keskikorkeilla vuoristoalueilla. Viihtyisän asumisen kannalta tämän lajin edustajat tarvitsevat avoimia alueita onnistuneille metsästyksille ja eristäytyneille kulmille, joissa ne voivat rakentaa pesänsä. Voit tavata nämä metsästäjät korkeudessa, joka on 2 700 metriä merenpinnan yläpuolella.

Useimmiten Kurgannikin valinta pysähtyy avoimilla alueilla, joissa hän voi helposti saada saaliinsa. Hän järjestää pesänsä kallioiden reunoille, jyrkkien rinteiden rinteille, vaikka hän voi käyttää tätä tarkoitusta varten voimanapoja tai erilaisia ​​torneja. Tarvittaessa lintu voi tehdä pesän myös maahan.

Tämän lajin lintujen väestö on jatkuvasti muuttuvassa asemassa, esimerkiksi Venäjän federaation alueella on taipumus laskea lukumäärää, minkä vuoksi se on lueteltu Punaisessa kirjassa.

Sukupuolierot lintuissa

Naisten kurgannikilla, toisin kuin mies, on suuremmat koot. Miehen koko on noin 20% pienempi kuin naisen. Vain tämä ominaisuus on erottuva piirre näissä linnuissa esiintyvään seksuaaliseen dimorfismiin. Loppujen lopuksi ei ole mitään eroja, jotka ilmenevät niiden höyhenevyyden väristä.

pesintä

Siipi metsästäjä haluaa tehdä tarpeeksi suuria pesiä, poikkileikkauksessa tällainen pesä voi saavuttaa 1 metrin ja saman kokoisen. Pesän rakentamiseen kurgannik käyttää haaroja, joiden pituus ja paksuus vaihtelevat. Linnut käyttävät pesäään edelleen useita vuosia, minkä vuoksi se kasvaa koko vuodessa. He käyttävät kuivaa olkea, kuivaa lantaa, villaa ja erilaisia ​​kalvoja vuodevaatteina.

jälkeläisiä päätellään

Huhtikuun alussa naaras asettaa munia, ja sen kytkin voi koostua 2-5 munasta. Munat ovat luonnonvalkoisia, naamioituja eri kokoisia ruskoja täpliä. Kurganin munien inkubaatioaika on 35 päivää, sen lopussa, noin toukokuussa tai kesäkuun alussa, poikaset tulevat näkyviin. He ovat valmiita itsenäiseen elämään 6 viikon kuluttua.

Video: kurgannik (Buteo rufinus)