Yleiset linssit - kuvaus, elinympäristö

Maapallolla on valtava määrä erilaisia ​​lajeja. Ne eroavat kaikesta: koosta, käyttäytymisestä, käytöksistä, elämäntavoista. Monet elävät paikoissa, jotka näyttävät olevan täysin sopimattomia olemassaololle - ottavat samat pingviinit. Mutta se ei koske heitä, vaan hieman reipasta linssiä.

kuvaus

Linssien sanalla mielikuvitus vetää välittömästi viljakasvit, joissa on litteät ytimet, kuten pavut. Harvat tietävät, että tämä sana on muuttolintu, joka on hyvin samankaltainen kuin varpunen. Hänen nimensä on punainen varpunen.

Lintulajia on yhteensä neljä, joista jokaisella on hieman ulkonäköä ja väriä, mutta yleisesti ottaen ne ovat samankaltaisia. Linssit toistavat täydellisesti kaupungin chirping-asukkaan parametrit - pituus - jopa 20 cm, paino - 80 grammaa, siipipaino - 9 senttimetriä. Vain kaksi eroa - paksu, hieman turvonnut keltainen nokka ja kirkas vaaleanpunainen huutava väritys miesten, jolla voit välittömästi määrittää lintulajit. Höyhenpeite on melkein kokonaan punainen-vaaleanpunainen, varsinkin rintakehässä ja struumassa. Ainoastaan ​​rungon pohja on maalattu vaaleanpunaisella värillä ja alavaunu, jossa on kainalaiset ontelot, ovat valkoisia. Kaulan alareunassa ja alaosassa tummat punaiset höyhenet on koristeltu vaalealla reunalla.

Naiset eivät voi ylpeillä sellaisilla kirkkailla väreillä: niiden sävyt ovat punertavanharmaita ja ruskeita sävyjä, vatsa on hieman kirkkaampi kuin selkä, kehon alaosa on okra, siivet on koristettu pituussuunnassa.

Missä asuu

Tämä punainen lintu tulee Siberiasta, mutta ajan mittaan se on levinnyt ympäri maailmaa, ja sillä on nyt melko laaja valikoima elinympäristöjä. Hän asuu Kiinassa ja Koreassa, Afganistanin, Kaukasian, Iranin, Keski- ja Keski-Aasian vuorilla. Entisen Neuvostoliiton alueella jaetaan lähes kaikilla alueilla, lukuun ottamatta Moldovaa ja Transkarpatiaa. Siberiassa, pohjoisilla alueilla (Murmansk, Magadan, Sakha-Yakutia) on linssejä, Itä-Venäjällä se jaetaan Kamchatka, Chukotka ja Sahaliniin.

Linssit mieluummin kastuvat ja asettuvat paikalleen, missä kosteus on ylimääräinen. Useimmat heistä valitsevat tulvasateita, joissa pensaat kasvavat runsaasti, mutta voivat elää metsäreunoilla. Näe jatkuvasti puutarhoissa ja hautausmaissa. Vuoristoalueella asettuu metsäreunoihin, joen suuhun ja tulvaan, niittyihin.

Pesiminen ja jalostus

Linssit suosivat useimmiten yhtä elämäntapaa, elävät pareittain vain pesimisen aikana. Tapauksia on jotain: miehet kiipeävät mahdollisimman korkealla puussa, osoittavat asuntonsa, tukahduttavat topknotin ja puhaltavat höyheniä, laulavat äänekkäästi ja pitkään yrittäen ylittää vastustajan ja osoittaa yksinoikeutensa naiselle. Toisinaan kilpailijoiden välillä on ristiriitoja, jotka päättyvät vahingoittamatta vihollista. Lopulta naaras, joka tarkkailee alemman tason tai maan näkymää, tekee valintansa.

Parittelun jälkeen naaras etsii pesäpaikkaa, ja kumpikin kumppani rakentaa talon seuraavaan kauteen. Pääsääntöisesti paikka on puu tai jokin leviävä pensas. Lisäksi naaras voi nimenomaan valita kasvin, jossa muut linnut eivät juuri pesä - esimerkiksi nokkosen paksuissa tiloissa. Talo on hyvin matala, usein - suo ja ampui. Rakennusmateriaalina toimivat viime vuoden oksat, ruohoterät, viljavarret ja muut sen lähellä kasvavat kasvit. Lokero valmistetaan hyvin huolimattomasti (ruohonterät ja oksat ovat kaikessa suunnassa), näyttää siltä, ​​että kuppi on 16-20 senttimetriä. Lattia on sijoitettu omien ja muiden höyhen, höyhenien, villan, ruohon ja juurien kanssa.

Kesäisin ainoa kytkin tapahtuu kesäkuussa (vaikka eteläisillä, lämpimämmillä alueilla tämä saattaa tapahtua toukokuussa). Naaras on 3–6 munaa, joissa on siniset kuoret, joissa on mustia pisteitä 18-21 millimetriä pitkä. Nainen harjoittaa inkubointia, kun taas mies tuo ruokaa, suojaa pesää ja tyttöystävää epätoivotuilta vierailijoilta ja laulaa lauluja.

12–15 päivän kuluttua poikaset luukuvat ja laulu pysähtyy - kaikki ponnistelut annetaan lasten ruokintaan. Aluksi vain isä käsittelee ruokaa - äiti palauttaa voimansa. Sitten hän alkaa hoitaa jälkeläisiä. Elintarvikkeina vanhemmat tuovat hyönteisiä, tähtiä ja kauraa. Lapset ovat vanhempiensa vieressä 15 päivää, sitten he seisovat siipessä ja alkavat asua itsenäisesti.

ruoka


Tärkein ruokavalio on kasviperäinen ruoka - siementen siementäminen pecking, varhain keväällä ne nibble alueella kasvavien puiden silmut, pajujuuret, he syövät ruohosiemeniä (sateenvarjo, palkokasvit, ruoko ja ruoko), pikkukiviä kypsymättömiä kauroja. He rakastavat marjoja (lintu kirsikat, kataja, kuusama, heijastus ja orapihlaja). Joskus he pyytävät toukkia ja pieniä vikoja. Ruoka uutetaan ilmassa, ne eivät upota maahan.

talvehtiminen

Heinäkuun lopussa - elokuun alussa - linnut siirtyvät lämpimämpiin alueisiin - Intiaan, etelään ja Kaakkois-Aasiaan. Asuminen eteläisillä, lämpimämmillä alueilla, viipyä syyskuun puoliväliin. He lentävät pois huomaamatta. Verrattuna muihin lintuihin se saapuu kotimaahansa melko myöhään - toukokuussa.

sulkasato

Elokuun toisella puoliskolla linnut alkavat sulaa. Tämä tapahtuu yleensä talvella. Alaikäiset hävittävät harmaat, epäraamatut höyhenet ja hankkivat punaisia ​​höyheniä. Ja aikuiset päivittävät scarlet-asun intensiivisempään ja syvempään.

mielenkiintoinen

Linssin pesä on melko helppo löytää - mies jatkuvasti viihdyttää tyttöystävänsä, laulaa "titivitiiniä". Sillä "linssit" muistuttavia ääniä, lintuja ja lempinimiä. Ja vain tokaniyun ja pesimisen aikana voit löytää ja kuulla nämä punaiset linnut. Toisinaan ne johtavat hiljaiseen ja hiljaiseen elämäntapaan.

Linssit rakastavat lintu-kirsikkaa ja irgu - niiden takana he lentävät usein puistoihin, poimien puita viimeiseen marjaan.

Video: Yleiset linssit (Carpodacus erythrinus)