Steppe-kettu - kuvaus, elinympäristö, elämäntapa

Villieläin, jota kutsutaan kettuiksi, on monille venäläisistä tarinoista tuttu, jossa sillä on ruotsin kettu. Tämä eläin on jaettu moniin lajeihin. Yksi heistä on Korsak, joka asuu steppessa.

kuvaus

  1. Korsak - yksi kettuista, kuuluu koiran perheeseen.
  2. Mitat ovat vaatimattomia, eivät kovin vaikuttavia - pituus on vain 45-70 cm, korkeus on hieman yli 30 senttimetriä. Häntä on hieman lyhyempi kuin runko - noin 40 senttimetriä. Aikuisten kettujen paino on 4–7 kilogrammaa.
  3. Pää on pieni, terävä kuono. Nenä on tumma, silmät ovat vihreitä ja keltaisuus, suu on koristeltu monilla pienillä mutta terävillä hampailla, niistä on 48. Jalat korkealla kiertyneillä kynillä. Kuten kaikilla saalistajilla, sillä on hyvin kehittynyt kuulo, haju ja visio.
  4. Turkki on harmaa, punainen tai keltainen. Tämän värin avulla voit yhdistää menestyksekkäästi steppe-maisemaan, joka auttaa metsästyksessä ja auttaa selviytymään.
  5. Rintakehä, kurkku ja vatsa on peitetty kevyemmillä turkisilla. Hänen päänsä on tumma.
  6. Kuten useimmat petoeläimet, turkissuoja muuttuu vuodenajasta riippuen. Kesällä se on tumma ja lyhyt, ja talvella se muuttuu pitkäksi, tiheäksi ja houkuttelevammaksi. Harjan päällä turkis muuttuu harmaaksi, jolloin kettu on erikoinen.
  7. Ne kulkevat melko nopeasti - ne voivat saavuttaa jopa viisikymmentä kilometriä tunnissa. Lisäksi Korsakilla on kyky kiivetä puita.

Elinympäristö ja käyttäytyminen

Korsakin elinympäristö on laaja. Hän asuu Euraasian steppeilla, autiomaassa ja osittain autiomaassa. Se löytyy Iranista, Afganistanista ja Pakistanista, Keski-Aasian alueella, se löytyy Kazakstanin steppeista. Elinympäristö ulottuu Kiinan ja Mongolian koillisosiin.

Venäjän alueella se asuu lähes kaikilla steppialueilla: Pohjois-Kaukasiassa, Donin läheisyydessä ja Uralin eteläisillä alueilla on monia steppeja. Useita yksilöitä asuu Transbaikal-portaissa. Joitakin lajien edustajia nähdään Ukrainan steppeissa.

Tosiasia! Yleensä metsäkorsaksia vältetään, mutta ne elävät myös metsä-steppissa. Vältä myös vuoret, ei nouse juurensa yläpuolelle.

Korsaki haluaa asua mäkiä, joilla ei ole kasvillisuutta. Valinnan syy on yksinkertainen - talvella tällaisella pinnalla on paljon lunta, jossa on helpompi piilottaa.

Jokaisella eläimellä on noin 30 neliökilometriä. Siinä eläimessä on useita reikiä, jotka on rakennettu huolellisesti kettuun. Mutta hän ei kaivanut niitä lainkaan (hän ​​kaivaa hyvin harvoin). Corsac karkottaa pelkän pedon otsikkoa, joka poistaa jyrsijät, kuten mäyrät, gopterit tai kolonnit minkistä, ja asettuu asumiinsa. Onneksi koot ovat sopivia.

Voi miehittää asunnon, jonka iso kettu on hylännyt. Tavallisesti steppekanan reiät ovat yhteydessä toisiinsa, toisessa heistä Corsacus viettää aikaa. Perusreiässä on yleensä useita lähtöjä - niiden lukumäärä voi olla enintään viisi.

Korsak on yöllinen, alkaa metsästää hämärässä. Se haluaa tehdä tämän yksin, mutta joskus järjestää ryhmän metsästystä, ryhmän koko voi olla suuri ja saavuttaa 40-45 henkilöä.

Jos kadulla on vakava pakkanen tai myrsky raivoaa, metsästys peruuntuu, kettu on aina kaivossa jopa kolme päivää peräkkäin - niin pitkä ruoka puuttuu hänestä.

ruoka


Steppe-ketut syövät pääasiassa eläinten ruokaa. Ruokavalion perustana ovat pienet jyrsijät, jerboat, linnut ja niiden asettaminen. Jos ei ole mitään syötävää, se ei kulje syksyllä.

Kun kasvillisuus on jostain syystä syöty tiukasti eläinravinnolla, ne tuhoavat kaikki vihannekset ja hedelmät, syövät yrttejä. Tämä tuo mukanaan myös joitakin etuja - vitamiinitasapaino palautuu kehoon.

Kun paljon lunta putoaa, ja Korsak alkaa juuttua siihen, kettu siirtyy lähemmäs ihmiskuntaa. Usein Korsaksia voi nähdä siellä ihmisten asuinpaikkojen vieressä, jossa he etsivät ruokaa kaatopaikoilla ja metsästävät kotieläiminä pidettyjä eläimiä.

On myös syytä huomata, että vaikka Korsak asuu kuivassa ilmastossa, joka aiheuttaa kuivumista, se ei juo juo vettä. Oikea määrä kosteutta saa ruoasta kulutetusta ruoasta ja ruumis riittää.

kopiointi

Steppe-kettu on kypsynyt sukupuolen mukaan yhdeksännestä kymmenennestä elämästä, ja he voivat jatkaa synnyttämistä toisella vuodella.

Korsaks on erilainen lojaalisuuden elämänkumppani - valitse pari kerran ja lopullisesti. Kumppania valittaessa urokset järjestävät kovaa taistelua.

Parittumiskausi alkaa talven lopulla - alkukeväästä. Raskaus kestää noin kaksi kuukautta. 3–6 poikaa syntyy kerrallaan. Ne ovat sokeita, pieni runko on peitetty lyhyillä vaaleanruskeat hiukset. Jopa 2 kuukautta he ruokkivat äidinmaitoa, mutta isä huolehtii myös jälkeläisistä, tuo lapset palasiksi jo toisessa kuussa.

Noin puolitoista kuukautta kiskot pystyvät jo poistumaan asunnosta ja tulemaan pintaan, tottuen ympäröivään maailmaan. Seitsemäntenä kuukautena, kun he ovat saavuttaneet vanhempiensa koon, he lähtevät kotiin ja alkavat perustaa elämäänsä.

Miksi stepen kettujen määrä muuttuu jatkuvasti

Aikuisella korsakilla on erittäin kaunis turkisnahka, joten metsästäjät ampuvat kettuja suurina määrinä. Jatkuva metsästys johtaa valtavan määrän henkilöiden tuhoamiseen ja väestön vähenemiseen. Länsi-Siperiassa korsakin määrä laski johtuen siitä, että neitsyt maat kehittyivät ja metsien häviäminen tapahtui. Tämän seurauksena laji poistettiin alkuperäisistä paikoistaan ​​ja väestö väheni.

Viholliset

Korsakin tärkeimmät viholliset ovat susia. Vaikka steppe kettu ja juoksee hyvin nopeasti, mutta pian hänet väsyttää, ja hän hidastaa vauhtia. Ja harmaa saalistaja on kuuluisa väsymyksestään ja ohittaa kettu. Toinen vihollinen on kettu. Se on voimakkaampi ja ketterämpi, ja koska heillä on sama annos Corsacin kanssa, steppe-kettu menettää usein ja on nälkäinen.

Video: steppe fox (Vulpes corsac)