Afrikan mustan jalkaisen kissanrotujen kuvaus

Mustajalkainen kissa - Afrikan salaperäinen asukas. Eläintä kutsutaan myös afrikkalaiseksi villikissaksi. Se on pienin kaikista kissoista.

Näitä eläimiä on hyvin vaikea havaita luonnossa, sillä tämän rodun edustajat johtavat kaikkein salaisimpaan elämäntapaan. Sen tutkiminen on todellinen ongelma eläinlääkäreille. Mutta jotkut heistä olivat onnellisia, ja he pystyivät tarkkailemaan tämän kissan elämää luonnossa ja jopa ottamaan joitakin hetkiä.

Missä asuu

Luonnossa se löytyy vain suuresta Afrikan mantereesta. Tämän kissan elämä on valinnut vain eteläisen Afrikan osan. Hän voi elää pitkään ilman vettä, joten autiomaassa elämä ei ole ongelma hänelle. Monet näistä luonnonvaraisista eläimistä elävät Kalaharin autiomaassa ja kuivimmilla ja autiomailla.

Musta jalkainen kissa näkyy kaikkialla Afrikassa vain muutamissa maissa. Useimmat heistä asuvat Etelä-Afrikassa ja Zimbabwessa. Mutta afrikkalainen villikissa on nähtävissä Namibiassa.

Afrikkalainen villikissa valitsee tasaisen kuivan aavikon elämään, jossa he peittävät itsensä täydellisesti ominaisen värinsä vuoksi.

ulkomuoto

Afrikkalainen villikissa on pieni sukulaisiin verrattuna. Aikuinen mies, jonka pituus ei ole yli puolet metriä. Ja murrosikäiset naiset ovat vielä pienempiä. Pituus on jopa alle 40 senttimetriä.

Mustajalkainen kissa sai nimensä, koska sen jalat ovat mustia. Loput käpälät on maalattu samalla hiekkarannalla kuin kissa itse.

  1. Afrikkalaisen villikissan häntä on riittävän pitkä, kun otetaan huomioon vartalon koko. Pituus voi olla 10-20 cm.
  2. Aikuisen mustan jalkaisen kissan paino on myös pieni. Tämän rodun aikuiset eläimet painavat noin puolitoista kiloa.
  3. Eläimellä on vahva ruumis. Pawit ovat melko lyhyitä, mutta vahvoja.
  4. Afrikkalainen villikissan väri on oliivinvihreä. Eläimen kehon pinnalla hajallaan pieniä tummanvärisiä täpliä. Enimmäkseen pisteitä, jotka sulautuvat keskenään, muuttuvat raidaksi. Tämä ominaisuus saa nämä pienet kissat näyttämään leopardeilta. Värinsä vuoksi kissa tulee näkymättömäksi alueella, jossa se elää.
  5. Afrikkalainen villikissan takki on kiiltävä ja paksu. Hiukset ovat melko lyhyitä. Talvella eläimen väri muuttuu kevyemmäksi. Tämä kyky auttaa myös eläintä huomaamattomasti hiekkarannalla.
  6. Pää on suuri ja pyöreä.
  7. Kissan melko kuono on kaunis, jossa ilmaistaan ​​suuria keltaisia ​​silmiä.
  8. Eläinten sormien välissä olevilla tassuilla kasvaa villaa. Tämä ominaisuus auttaa kissaa navigoimaan kuuman aavikon hiekkaan ilman polttavia käsiä.

Elämäntapa

Vaikka eläimellä on pieni koko, luonto on antanut hänelle useita kykyjä, jotka auttavat selviytymään ankarissa elinympäristöissä. Näillä pienoisolennoilla on kestävyys, joka on erittäin tärkeä autiomaassa. Kissa voi mennä ilman vettä pitkään, sillä on naamiointi. Lisäksi sillä on hyvin herkkä kuulo ja erinomainen visio, joka auttaa eläintä puolustautumaan vaaroilta sekä metsästämään saalista.

Päivällä Afrikan luonnonvarainen kissa piilottaa ja yöllä metsästää. Tämä käyttäytyminen on yhteistä monille saalistajille, ja nämä kissat eivät ole poikkeus. Heillä on kaikki tarvittavat kyvyt metsästää menestyksellisesti pimeässä.

Näillä eläimillä on fyysistä voimaa ja kestävyyttä, mikä tekee mahdolliseksi matkustaa kymmeniä kilometrejä yön metsästyksen aikana. Tämän rodun uhrit ovat eräitä autiomaassa olevia pieniä asukkaita. Nämä voivat olla hyönteisiä ja liskoja sekä erilaisia ​​pieniä jyrsijöitä.

Jos on mahdollista syödä suurempaa saalista, kissa yrittää varmasti tehdä sen. Hän ei pelkää, että uhri on suurempi kuin itse. Jänis, musta rintakuva ja muut eläimet voivat tulla uhreiksi. Jos iso peli metsästys olisi onnistunut, ja kissa ei voinut syödä koko saalista, se hautaisi jäljellä olevan lihan maahan voidakseen lopettaa sen myöhemmin.

Asukkaat alueilla, joilla tämä villi kissa elää, kutsua sitä "ant tiikeri." Tämä nimi sai kodin valitsemismenetelmän. He asettuvat ilmaisiin termitarioihin tai muurahaisiin. Burrows, joissa porcupine tai aardvid asui ennen, voi tulla heidän kotiinsa.

Mustajalkaiset kissat kasvavat ja jälkeläiset

Загрузка...

Blackfoot-kissat johtavat yksinäiseen elämään. Ne eivät ole sosiaalisia eläimiä. Mies merkitsee valitun alueen eikä anna kenenkään siellä. Naiset elävät yleensä näiden alueiden valitsemilla miehillä. Miehet ottavat sen melko rauhallisesti.

Kesäisin ja syksyn alussa tapahtuvan parittelukauden aikana mustajalkaiset kissat etsivät kumppaneita. Naiset merkitsevät hiekkaa ja pensaita virtsalla, mikä antaa merkin miehille. Muutama tunti kestää koettelemusta. Parittelun jälkeen miespuoliset lehdet jättävät kaikki velvollisuudet naisille jälkeläisten hoitamiseksi.

Tämän rodun edustajien raskaus kestää kahdesta kuukaudesta ja voi kestää kaksi viikkoa pidempään. Pennut syntyvät pieninä määrinä. Tällä kertaa tämän rodun kissa voi olla vain yksi tai kaksi pentua. Äskettäin syntyneillä kissanpennuilla ei ole lähes mitään villaa. Lisäksi ne ovat täysin sokeita. Jos nainen huolehtii vauvoista ja ruokkii niitä säännöllisesti, pennut kasvavat nopeasti ja onnistuneesti. Jo kolmen viikon iässä useimmat heistä voivat ryömiä ulos reiästä.

Hyvin mielenkiintoinen pentujen käyttäytyminen vaaran esiintymisen aikana. He eivät palaa äidin reikään, vaan hakevat suojaa koko ympäröivällä alueella. Pennut lähtevät suojasta vain, kun heidän äitinsä kutsuu heitä.

Puolen kuukauden ajan pennut syövät äidinmaitoa, jonka jälkeen he alkavat siirtyä ruokaan, jota aikuiset kissat syövät. Kissa tuo uraan edelleen elävän uhrin, niin että pennut kehittävät metsästysosaamistaan.

Pikkulapset elävät neljän kuukauden ikäisen kissan kanssa. Tämän jälkeen alkaa elää itsenäisesti.

Afrikkalainen villikissa

Загрузка...

Rodun pääpiirre on kyky elää ilman vettä pitkään. Tämä antaa eläimelle mahdollisuuden selviytyä autiomaassa jopa kaikkein kuivimmassa ajassa. Ne saavat tarvittavan kosteuden ruoasta.

Paikallisten joukossa on monia legendoja ja legendoja, jotka liittyvät mustajalkaisten kissojen fyysiseen kestävyyteen.

Näillä alueilla asuvat Bushmenit kertovat usein näistä tarinoista. He ovat hämmästyneitä kissojen aggressiivisuudesta metsästyksen aikana. Jotkut heistä ovat vakuuttuneita siitä, että mustajalkainen kissa voi taistella ja voittaa jopa niin suuria eläimiä kuin strutsi. Mutta tämä on tietysti liioiteltu.

Elämä vankeudessa

Nykyään on olemassa monia eksoottisia ystäviä, jotka pitävät villieläimiä kodeissaan. Jotkut heistä ostavat nämä kissat lemmikkinä. Mutta, kun hankit tämän rodun edustajia asumaan heidän kotiinne, sinun täytyy muistaa, että tämä eläin on täysin villi ja assosiaalinen. Tee hänestä lempeä "Murka" ei toimi.

Jos lapsuudessa oleva kissanpentu oli söpö ja leikkisä, niin aikuisuudessa se muuttuu varmasti villieläimeksi. Nämä kissat eroavat aggressiivisesti. Mutta talo, jossa he asuvat, ja heidän omistajansa ovat hyvin kateellisia. He eivät siedä muita lemmikkejä asunnossa. Niiden välinen rauha on mahdollista vain, jos he ovat kasvaneet lapsuuden jälkeen.

johtopäätös

Загрузка...

Aboriginaalit, jotka asuvat samoilla alueilla, eivät ole koskaan metsästäneet näitä eläimiä. Mutta laiduntamiseen tai kylvämiseen käytettävien alueiden merkittävä laajentuminen johtaa siihen, että näillä kissoilla on vähemmän vaihtoehtoja elinympäristöjen valinnassa.

Myös rodun edustajat kuolevat sukupuuttoon syystä, että he joutuvat usein ansaan, jonka ihmiset järjestävät pyytämään muita eläimiä. Tutkijat, jotta vältetään tämän lajin sukupuutto, ovat tehneet sen Punaiselle Kirjalle. Eläinlääkärit kamppailevat jatkuvasti säilyttääkseen nämä hämmästyttävät eläimet.

Загрузка...

Suosittu Luokat

Загрузка...