Anteater - kuvaus, elinympäristö, elämäntapa

Suuri planeettamme ei varmasti kuulu yksinomaan ihmislajiin. Sitä ympäröivät värikkäät, upeat kukat ja puut, vaikuttava valikoima meren ja joen asukkaita, suuria ja pieniä lintuja. Ja se on aina yllättävää siitä, kuinka poikkeuksellinen eläinmaailma on. Yksi ainutlaatuisimmista ja epätavallisimmista eläimistä on anteater.

Ulkonäkö Kuvaus

Tämä eläin on nisäkäs, kuuluu epätäydellisten hampaiden järjestykseen. Tällainen kuiva kuvaus hänestä löytyy joistakin tietosanakirjoista. Mutta todellisuudessa tämä on uskomattoman mielenkiintoinen peto, eikä tavallisen ihmisen käsitys ole vielä tottunut siihen. Enimmäkseen anteater asuu Amerikan metsissä ja suojissa - sen keski- ja eteläosissa.

Anturi harjoittaa aktiivisimmin aktiivisuutensa yöllä, ja päivän aikana hän haluaa nukkua, piiloutua omalla hännälläan ja käpertyä kodikkaassa kerroksessa. Pienellä koolla olevat eläimet kiipeävät usein puilla, jotta vältetään kohtaamiset saalistajilla, kun taas suuret ja jättiläismäiset sopivat helposti yön viettämiseen suoraan maahan. He eivät ole huolissaan tapaamisesta vihollistensa kanssa, sillä suojelussa suurella anteaterilla on lihaksikkaat ja vahvat jalat, jotka ovat jopa kymmenen senttimetrin pituisia ja päättyvät teräviin kynsiin.

Ulkoisesti eläin näyttää hyvin spesifiseltä ja erikoiselta. Vahvat raajat, pieni, melko pitkänomainen pää, pienet silmät ja korvat. Mutta tämän eläimen kuono on pitkänomainen, terävä, jonka lopussa on pieni suu, jossa ei ole hampaita.

Huolimatta siitä, että tällä eläimellä ei ole hampaita, sillä on luonnollisesti vahva ja pitkänomainen kieli, joka on pidempi kuin sama elin kirahvi ja jopa norsu. Anturin kielen leveys ei ylitä yhtä senttimetriä, ja pituus on 60 cm, ja sylkeä erittävien rauhasien vuoksi kieli kostutetaan ja muuttuu erittäin sitkeäksi ja tahmeaksi.

On huomattava, että tämä voimakas elin voi liikkua poikkeuksellisen nopeasti - anteater voi siirtää ne jopa 150 kertaa minuutissa. Tämän eläimen maku on peitetty kiimaisilla hienoilla harjasilla, mikä mahdollistaa sen, että se voi helposti kaataa pieniä hyönteisiä kielestä, joka tarttuu siihen.

Anteaterilla on hyvin lihaksikas vatsa, ruoka, johon se tulee, käsitellään hiekan ja pienien kivien avulla. Eläin nielee tämän erityisen seoksen tarkoitukseen. Vihannesten ruokavalio sisältää pääasiassa termiittejä ja muurahaisia. Anteater ei kuitenkaan ole vaativa eläin. Jos hän ei löydä sipulia, hän syö hiljaa pieniä hyönteisiä, matoja ja joskus jopa tavallisia marjoja.

Tämä laji on jaettu suureksi (tai jättiläismäiseksi) anteateriksi, jonka kehon pituus voi olla yli 120 cm, keskiarvo - 70 cm ja kääpiö - enintään 55 cm.

Giant anteater

Tämä eläin on tämän lajin edustajien suurin. Mikä on vain yksi hänen häntä, joka on yli metrin pituinen. Eläimen etureunoissa on neljä sormea, joihin on pelottavia valtavia kynsiä. Aivan samoja kynsiä ja antaa tällaiselle eläimelle tyypillistä käyntiä - se pakotetaan kääntämään ne, astumalla käpäläänsä, ja vihkiminen nojaa askeleen ranteensa ulkopinnalle.

Anturi voi siis toimia melko huonosti. Pikemminkin tämä peto pelkää pelottomasti taistelua vihollisen kanssa eikä käänny pakenemaan. Pelottelemaan häntä hyökkäävää saalistajaa vastaan ​​vihollisen nousee "taistelu" -asentoon - nousee sen takaraajoihin ja uhkailee nostaa etupuolensa etupuolella. Kynsiensa avulla hän voi antaa paljon ongelmia vihollisilleen.

Hänellä on melko kova turkki, kehon eri osissa, villa on eri pituinen. Kaulassa ja päässä se on melko lyhyt, runko on peitetty keskikokoisella villalla, ja hännän päällä se on mahdollisimman pitkä - jopa 40-50 cm. Suuren vihollisen elinympäristö kuuluu vain Etelä-Amerikkaan. Hän haluaa valita paikan asua, kaukana ihmisistä. Siellä hän voi harjoittaa aktiivisesti toimeentuloa sekä päivällä että yöllä. Jos eläimen täytyy tehdä koti lähellä ihmisiä, se jättää suojan vain yöllä.

Käyttämällä massiivisia, kruunattuja kynsiä, tassuja, eläin voi helposti sekoittaa ja lävistää muurahaiset, jarruttaa termitarioita. Tällaisissa anteatereissa parittelu alkaa keväällä ja syksyllä. Parittelun jälkeen naaras tuottaa yhden vauvan, jonka paino on noin puolitoista kiloa. Raskausaika kestää jopa kuusi kuukautta, mutta itsenäinen anteater on pari vuotta vanha. Tähän asti hän asuu äitinsä kanssa.

Medium Anteater (Tamandua)

Tämä on erityinen tällaisia ​​eläimiä, koska heillä on viisi sormea ​​takaraajoissaan. Enimmäkseen tämä anteater elää puiden rungoissa ja haaroissa, koska jopa hännän pituus voi tuskin saavuttaa yhden metrin.

Huolimatta ilmeisestä muistutuksesta hänen jättiläisveljensä kanssa, Tamandua on puolet hänen koostaan. Suurin ero niiden välillä on koossa ja hännässä. Keskellä anteater, hännän on melko paksu, voimakas, se auttaa sitä liikkumaan helposti ja vapaasti puiden läpi.

Kaakkoisosassa asuvassa tamanduassa takki on yleensä kelta-valkoinen, takana oleva takki on musta, kuono on myös musta, ja silmukat sijaitsevat silmien ympärillä. Hänen nuoruutensa kuitenkin vain kahden vuoden iässä hankkii kypsän yksilön värin, ja tähän asti kaikki on peitetty kelta-valkoisella villalla.

Luoteisosassa elävän lajin edustajat päinvastoin maalataan tasaisesti - tummanruskeassa, luonnonvalkoisessa tai täysin mustassa.

Tämä eläin mieluummin asuu samoilla alueilla, joilla jättiläinen anteater elää, mutta yleensä sen elinympäristö on hieman leveämpi ja ulottuu Perun alueelle. Yleensä asuu metsissä, pienillä reunoilla tai pensaiden paksuilla. Se mahtuu yöksi paitsi maan pinnalle, myös puiden rungoille.

Ennen nukkumaan menemistä, vihanneksiaageri tarttuu hännänsä valittuun vahvaan haaraan, sitten rullaa yhteen ja peittää kuonon suurilla tassuillaan. Syöttämistä varten thamandua kerää yleensä itselleen muurahaisia, erityisesti niitä, jotka elävät puissa, mutta huomionarvoista on se, että tämä eläin alkaa tuottaa hyvin erityistä ja epämiellyttävää hajua suuren ahdistuksen ja jännityksen hetkellä.

Silkkisytytin (kääpiö)


Tämä anteater-laji on täysin erilainen kuin sen suurempi vastine. Hänen ruumiinsa kokosi tuskin saavuttaa 40 senttimetriä, ja tämä on hännän näkökulmasta. Tämä eläin sisältää myös pitkänomaisen kuonon ja voimakkaan vahvan hännän, joka sallii sen asua puissa, lähes laskeutumatta maanpintaan. Eläimen takki antaa kullanvärisen, silkkisen sävyn, joka muodosti perustan alalajin nimelle.

Kompaktista ulottuvuudestaan ​​huolimatta tämä eläin ei ole pelokas, mieluummin taistella vihollistensa kanssa, tavata heidät sotilaalliseen asentoon. Anturi käyttää voimakkaita tassujaan terävillä kynillä hyökkäämään ja iskemään. Tästä huolimatta hänellä on paljon kilpailijoita luonnollisessa ympäristössä, jotka eivät ole innokkaita syömään, joten vihannestari mieluummin olla aktiivinen yöllä ja käytännössä ei upota maan pinnalle.

Näissä eläimissä mies ja naaras yhtyvät vain parittelukauden aikana, kun he alkavat asua ja sitten kasvattaa syntyneitä jälkeläisiä. Kun vauva on syntynyt ja ensimmäiset päivät asuvat puun ontelossa, hän istuu miehen tai naisen takana.

Molemmat vanhemmat kohtelevat lapsensa yhtä huolellisesti, herkästi ja huolellisesti.

Huoneessa on nambat tai marsupial anteater

Myös ns. Marsupial anteater ansaitsee erityistä huomiota. Tämä poikkeuksellinen eläin kuuluu marsupial-saalistajien järjestykseen. Tämän eläimen elinympäristö on Australiassa. Nämä mantereen länsipuolella elävät eläimet erottuvat selkäpuolelta, joka on koristeltu ohuilla mustilla raidoilla, ja itään asuvat anteaterit ovat yksivärisiä. Tämä on melko pieni eläin, jonka ruumiinpituus on lähes 25-27 senttimetriä, ja sen massa ei ylitä puolta kiloa. Muiden lajien edustajien kanssa nambatin kasvot ovat pitkänomaiset, sen muoto on terävä, kieli on pitkänomainen ja melko ohut.

Pääasiallinen ero muuhun suonensisäisen anteaterin vastaavaan on hampaat, ja niitä on melko paljon. On hämmästyttävää, että hän on yksi hampaisimmista eläimistä - nambatissa voi olla jopa 52 hammasta. Ne eivät kuitenkaan ole paras laatu, pieni, heikko ja satunnaisesti sijoitettu. Mutta silmät ja korvat ovat melko suuria, ja käpälöissä on teräviä kynsiä.

Mielenkiintoista kyllä, tätä anteateria ei voida nimittäin kutsua marsupialiksi, koska sillä ei ole sellaista pussia. Epätavallinen piirre on se, että useat vasikat, jotka naiset tuottavat maailmaan, voivat sitkeästi tarttua nänniinsä ja sitten ripustaa äidille tällä tavalla. Mikään muu planeetan eläin ei voi ylpeillä tällaisella taitolla.

Anteater kuin kotieläin

Tämä eläin on hyvin epätavallinen, mielenkiintoinen, joten monet eksoottiset ihailijat haluavat usein saada sen asunnossaan. Enimmäkseen lemmikkieläimestä tulee tamandua. Nämä eläimet ovat fiksuja ja älykkäitä, niiden omistajat voivat kouluttaa lemmikkinsä useita yksinkertaisia ​​komentoja. Peto voi jopa oppia avaamaan jääkaapin yksin.

Tietenkin lemmikkisi tulisi hoitaa huolellisesti, ilman aggressiota. Päinvastaisessa tapauksessa eläimen on puolustettava. Jotta hänen vaaralliset kynnet eivät aiheuttaisi haittaa ja vammoja omistajalle, asiantuntijat neuvoo leikkaamaan ne kahdesti viikossa.

Jotta anteater olisi kotona, se on melko vaikeaa. Hänen on tarjottava kaikki olosuhteet, järjestettävä ulkoilmahäkki, jolla on paljon keinut, erilaisia ​​riippumatot, köydet. On syytä muistaa, että anteater on melko lempeä, joten huoneen lämpötila ei saa laskea alle 25 astetta. Kotona asuminen, syöminen syö mielellään erilaisia ​​vihanneksia, maitotuotteita, jauhelihaa, hedelmiä ja juustoa. Mutta on parempi olla tarjoamatta heille makeisia, se voi olla haitallista heille.

Video: Anteater (Myrmecophagidae)