Euroopan metsäpeura - kuvaus, elinympäristö, elämäntapa

Muussa tapauksessa eurooppalaista peuraa kutsutaan luonnonvaraisiksi vuohiksi, hyvin usein nämä perheenjäsenet tulevat saalistajien uhreiksi. Tämän päivän materiaalissa tarkastelemme kaikkea, joka vaikuttaa näihin yksilöihin. Miten he mieluummin saavat ruokaa, jossa he asuvat, mikä on parittelukautta. On monia näkökohtia, puhutaan niistä vuorostaan.

kuvaus

  1. Tämän lajikkeen edustajilla on suhteellisen pieni runko, se on melko lyhyt tai keskikokoinen, mutta ei pitkänomainen. Rungon takaosa on nostettu, joten näyttää siltä, ​​että etujalat ovat lyhyempiä. Runko on paksu ja viisto. Painon mukaan eläimet saavuttavat noin 23 kg. Niiden pituus on 100-130 cm, säkien korkeudesta riippuen eläimet kasvavat jopa 80 cm: iin asti.
  2. Seksuaalinen dimorfismi ilmenee siinä, että miespuolisen jäsenyyden yksilöt ovat hieman suurempia. Joissakin tapauksissa se ei kuitenkaan ole lainkaan havaittavissa. Lajin suurimmat edustajat ovat jakelualueen itä- ja pohjoisosissa. Päätä lyhennetään kiilamuodossa, kaventuu nenään. Silmän alue on leveä ja korkea. Tämän vyöhykkeen kallo laajenee, etuosa on lyhyt, mutta leveä. Korvat ovat soikeat ja pitkänomaiset, terävät reunat. Suuren muotoiset silmät, pullistuneet, oppilaat asettuvat vinoiksi.
  3. Kohdunkaulan alue on pitkänomainen, tiivistetty. Raajat pitkät, eivät liian paksut, kynnet lyhyt. Häntä on piilotettu villakerroksen alle. Kesä- ja syksykaudella miehen sukupuolen yksilöt hikoilevat paljon. He tuottavat myös syövyttävän ja voimakkaasti tuoksuvan salaisuuden, jota eläimet merkitsevät alueelliseen omaisuuteensa. Nämä eläimet eivät ole kovin hyvin nähtyjä, mutta ne eroavat erinomaisesta kuulosta, mikä antaa aikaa tunnistaa vaara ja paeta. Haju on myös hyvin kehittynyt.
  4. Miehillä on melko suuret sarvet, mutta ne eivät erotu. Kiertoradan yläpuolella oleva liite puuttuu, tärkeimmät sarvi kääntyy taaksepäin. Sarvien muoto on pyöristetty, niissä on monia kuoppia ja osia. Voit sekoittaa tämän rakenteen pistorasiaan. Joillakin yksilöillä on epänormaalisti kehittyneet sarvet. He aloittavat perustamisensa 4-5 kuukauden iässä. Sarvet kasvavat hitaasti ja haarautuvat jopa 3 vuoteen. Eläimet heittävät ne pois syksyn keskellä tai talven alkupuolella.
  5. Yksittäisillä naisten sukupuolisarvilla ei ole, mutta joissakin yksilöissä ne voivat kasvaa rumaassa muodossa. Kehon pigmentoinnin osalta aikuiset eläimet ovat tavallisia. Ne ovat väriltään harmaita tai ruskehtavanharmaita, ja ne siirtyvät ruskehtavaan pigmenttiin kotelon takaosassa. Mutta tämä on talvipuku. Muina aikoina yksilöt ovat pääsääntöisesti ruskeita, beigejä, harmaa-ruskeita. Hännän osa on vaaleanpunainen tai valkea, samoin kuin caudal-levy.
  6. Kun kesäkausi tulee, metsäpeura muuttaa värinsä. Ne muuttuvat tasaisiksi ja punertaviksi, mutta vatsan alueella voi olla vaaleita. Yleensä ne ovat valkeat tai vaaleanpunaiset. Rungon pigmentointi on kesällä yhtenäisempi. Saksassa on joitakin lajikkeita, jotka on pigmentoitu mustalla. Ne voivat olla kiiltäviä, matta, harmaa-ruskea-musta.

Elämäntapa

Загрузка...

  1. Tätä eläintä leimaa aktiivisuus eri aikavälein. Eräs aika on varattu ruoalle, toinen aika vie, kolmas luodaan matkoille ja kävelylle. Varsinkin usein nämä eläimet ovat hereillä varhain aamulla tai iltahämärässä, mutta lopullinen käyttäytymistapa riippuu leviämisalueesta ja muista näkökohdista. Tähän sisältyy kausi, kellonaika, ahdistus tai sen puute jne.
  2. Eläimet tekevät kauniita juoksijia. Sitä he käyttävät, kun he menevät pois metsästys tiikeri tai muu saalistaja. Hirvieläimet voivat saavuttaa 60 kilometriä tunnissa tai jopa enemmän. Kun hän syö, hän liikkuu laidun läpi kiireettömästi. Hän pysähtyy, kuuntelee hänen ympäristöään ja luottaa täysin hänen tunteisiinsa.
  3. Kesä- ja syksykauden aikana yksilöt liikkuvat paljon hämärässä suojelemaan itseään veren imeviltä hyönteisiltä. Talvella ruokinta kestää kauemmin, koska on tarpeen kattaa energiavarat ja täyttää tulevaisuus. Tällä hetkellä vähintään puolet päivästä annetaan karjankasvatukseen. Muina aikoina yksilöt sulattavat ruokaa ja lepoa. Kun eläimet ovat levossa, ne liikkuvat portaissa tai juoksussa. Jos vaara on panimo, sitten leikkaamalla hyppyjä.

asunto

  1. Keskustelemaan lajien edustajista asuu larches, sekaraidat, muut metsä-steppialueet. He eivät asu havupuuvyöhykkeillä, jos ei ole vähintään pari lehtikuusta, josta saadaan pentueita. Täysin erämaassa ei ole eläimiä, aavikoita, puoli-aavikoita. Heille on tärkeää, että ruoka-aine on läsnä jakelupaikalla. On parempi, jos harvat metsähihnat, joissa on pensaat ja nurmikot, toimivat pysyvinä elinympäristöinä.
  2. Kesäisin he voivat laiduntaa korkeessa ruohossa, pensaita pensaita. He pitävät tulvan rinteistä, pistokkaista, kasvaneista alueista. Eläimiä ei laidunteta metsässä. Jos katsot yleisesti, kaikki perheenjäsenet luokitellaan metsä-steppiluokaksi. Monet suosivat kuitenkin pensaslajia, ei täysin metsäistä ympäristöä tai avointa maastoa.
  3. Käsiteltävät henkilöt ovat sopeutuneet elämään ihmisten, viljeltyjen maisemien ja muiden erityisalueiden rinnalla. Eläimet sopeutuvat nopeasti ympäristön ja ilmasto-olosuhteiden muutoksiin, joten ne voivat tarvittaessa siirtyä toiseen paikkaan. Hyvin usein yksilöitä löytyy maatalousmaasta. He voivat piilottaa neulojen alle vain huonon sään aikana.
  4. Pysyvää elinympäristöä valittaessa nisäkkäät korostavat ruoan läsnäoloa tai puuttumista. On myös tärkeää, että lähistöllä on luonnollisia tai keinotekoisia turvakoteja, joissa eläin piiloutuu saalistajilta.

elinajanodote

Загрузка...
  1. On syytä huomata, että yksilöt saavuttavat seksuaalisen kypsyyden noin 6 vuoden iässä. Tällä hetkellä eläimet alkavat valmistautua paritteluun. Ongelmana on edelleen se, että kun eläin kypsyy, se alkaa imeä huonommin ravintoaineita, jotka tulevat elimistöön ruoan kanssa.
  2. Tämän seurauksena yksilöiden fysiologinen tila muuttuu paljon heikommaksi kuin ennen murrosikäistä. Kaikkien muiden ulkoisten tekijöiden lisäksi ne vaikuttavat eläimen yleiseen tilaan.
  3. Näin ollen edustettujen eläinten enimmäisikä oli 15 vuotta. Tällainen metsäpeura asui luonnossa Australiassa. Asiantuntijat merkitsevät yksilöitä nimenomaan sieppauksen jälkeen ja vapauttavat sen sitten villiin. Näin he voivat seurata koko elinkaarta. Vankeudessa hirvi elää 25 vuotta.

ruoka

Загрузка...

  1. On huomattava, että luonnonvaraisilla vuohilla on laaja ruokavalio. Niiden päävalikko voi sisältää erilaisia ​​kasveja. Useimmissa tapauksissa artiodaktyyli pyrkii nauttimaan kyllästetystä ruoasta helposti sulavaa ruokaa.
  2. Lähes 70% tällaisten yksilöiden päävalikosta ovat kaksisirkkaisia ​​nurmikasveja. Myös päivittäisessä ruokavaliossa on erilaisia ​​puulajeja. Loput mätiä ei ole syömässä jäkälöitä, sammalia, sammalia, saniaisia ​​ja sieniä.
  3. Lisäksi edustetut henkilöt syövät mielellään eri viljakasveja. Unkarilaiset syövät timjamiä, Highlanderia, vesistöä, suolaa, burnetia, enkeliä ja hogweedia. Yksilöllinen etusija annetaan vesikasveille.
  4. Useimmiten tämä ruoka löytyy järvistä ja suoista. Siellä sääret syövät pähkinöitä, marjoja, tammenterhoja ja kastanjoita. Eläimet ovat riittävän älykkäitä, ja he syövät säännöllisesti lääkkeellisiä kasveja, joilla on antiparasiittisia vaikutuksia.
  5. Lisäksi yksilöt osaavat täydentää mineraalien varantoja kehossa. He vierailevat säännöllisesti suolaliuoksissa ja juovat paikallista vettä. Tällainen neste on runsaasti erilaisia ​​mineraaleja. Loput parcipedit saavat vettä pääasiassa lumesta ja kasveista.
  6. Eläimet tarvitsevat vain 1,5 litraa päivässä. vettä. Kylmän kauden alkamisen myötä ruokavalion lajike vähenee merkittävästi. Hirvet syövät pensaita, silmuja ja versoja puista. Ne kuluttavat myös kuivaa ruohoa ja irtonaisia ​​lehtiä.
  7. Elintarvikkeiden puutteen vuoksi villieläimet yrittävät kaivaa jäkälöitä ja sammalia lumen alla. Joskus tulee kuori ja neulat. Silloin metsäpeurat voivat kaivaa lunta lunta etsimään ruokaa jopa 50 cm: iin asti, jos joku löytää jotain, se syö välittömästi koko.
  8. Mahalaukun pienen tilavuuden ja nopeutetun aineenvaihdunnan vuoksi eläimet tarvitsevat usein ruokintaa. Erityisesti tehostettu ravitsemus on tarpeen raskaana oleville henkilöille. Tähän kuuluvat myös ne hirvet, jotka ruokkivat nuorille maitoa.
  9. Miehet yrittävät saada voimaa ja syödä paljon. Kun ruokaa on riittävästi, tällaiset eläimet eivät syö kaikkia saatavilla olevia elintarvikkeita, vaan vain osittain. Tämän seurauksena metsäpeurat voivat vahingoittaa erilaisia ​​kasveja ja viljelykasveja.

Luonnolliset viholliset

Загрузка...

  1. Näillä luonnonvaraisilla henkilöillä on monia luonnollisia vihollisia. Hirviä metsästävät aktiivisesti suuret ja keskisuuret saalistushenkilöt. Sudet ja ilvekset ovat artiodaktyylien tärkein vihollinen. Nuoret metsästävät pääosin mäyrät, ketut ja martenit.
  2. Talvella alkamisen jälkeen susia alkaa metsästää metsäpeuroja erityisen voimakkaasti. Lumisen aikana henkilöitä pidetään erittäin vaikeana liikkua. Siksi hirvet ovat erittäin haavoittuvia.
  3. On syytä huomata, että saaliseläimet hyökkäävät paitsi heikentyneeseen ikään, myös melko terveeseen. Kun voimakkaat lumipallot alkavat, monet muut artiodaktyylit ja heidän poikansa kuolevat. Tämä johtuu saalistajista, jotka metsästävät heitä ja elintarvikkeiden puutetta.

kopiointi

  1. Useimmiten esitetyt eläimet avioliiton aikana laskevat elokuun puoliväliin. Tällä hetkellä miehet hankkivat vahvoja sarvia ja vartaloa kokonaisuutena. Gone esiintyy metsissä, metsien reunoissa ja pensaissa. Parikauden aikana miehet syövät vähän ja harjoittavat naisia.
  2. Tänä aikana 1 uros voi lannoittaa jopa 5-6 naista. Hirvet ovat ainoat artiodaktyyli-latentit eläimet. Siksi raskausaika voi kestää 260-320 päivää. Useimmiten nuoret syntyvät laskimon alussa.

Hirvet ovat melko mielenkiintoisia artiodaktyylejä. Erityisistä sääolosuhteista ja saalistajista johtuen yksilöiden määrä vähenee vähitellen. Pian hirvi voi vaarantua.

Video: Euroopan metsäkauri (Capreolus capreolus)

Загрузка...

Suosittu Luokat

Загрузка...