Goshawk - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Hawk on saalistajuinen lintu, joka kuuluu haukka- ja uuden luokan lintuihin. Tämä perhe erottuu sen nopeudesta lennon nopeuden ja suuren koon suhteen. Jotkut asiantuntijat kutsuvat lintuja lintuja terävillä silmillä ja lentävät valon nopeudella. Tämä on osittain todellinen tieto, yksittäinen jäätyy taivaaseen pitkään etsimään saalista ja sitten ryntähtyy koko lennon nopeudellaan. Heidän värillisissä haukissaan riisuutu ja pilkullinen, kaunis, erottuu muusta. Mutta emme heti kosketa tärkeintä, saamme ajatuksen.

kuvaus

  1. Linnut ovat kuuluisia ulottuvuuksistaan, goshawkia pidetään perheen suurimpana edustajana. Kehon koko johtaa siihen, että tämän roturyhmän linnut kehon painon mukaan kasvavat 1,5 kiloon.
  2. Haukkojen pituus nousee 70 cm: iin, ja sen yksi siipi on noin 35 cm, kun taas muissa perheenjäsenissä siivet kasvavat enintään 15-25 cm: iin, ja on myös varpunen, joka kuuluu myös haukka-perheeseen. Hänen ruumiinpainonsa on vain 120 g. Ja koko kehon pituus vaihtelee noin 30 cm: n verran.
  3. Henkilöiden päähän on aina höyheniä, sama voidaan sanoa kaulan jaloista ja yläosasta. Koska goshawk on luonteeltaan saalistaja, sen nokan on täytettävä kaikki tällaisia ​​lintuja koskevat vaatimukset. Se on taivutettu ja suunnattu alaspäin, vahva, pieni.
  4. Ymmärtääkseni, että edessäsi on tämän lajin lintu, riittää, kun katsot ylemmän pureman yläosaa. Hawk-hampaiden perheelle ei ole ominaista. Niskan pohjan alueella on paljas ihoalue, jota kutsutaan ceresiksi. Sieraimet sijaitsevat tässä vyöhykkeessä.
  5. Silmien varjossa niiden väri on ominaista kaikille haukkaille. Iiris on oranssi, kellertävä, voimakkaasti keltainen tai punertava. Myös silmät voivat olla ruskea tai harmaa-ruskea. Lintujen silmien varjo muuttuu ajan myötä, usein väri muuttuu kevyemmäksi, mutta ei välttämättä.
  6. Tämän lajin yksilöt ovat kuuluisia terävästä näköstään, linnut näkevät 8-10 kertaa paremmin kuin ihmiset. Aseta silmä ei ole sivusuunnassa, kuten monissa perheenjäsenissä, vaan suorassa. Eli molemmat silmät lähetetään eteen, niin että haukat näkevät täydellisesti molemmat silmät samanaikaisesti. Lintujen ei tarvitse kääntää päänsä, koska jopa ilman tätä he näkevät saalista pitkän matkan.
  7. Lisäksi niillä on hyvin kehittynyt kuulolaite, mutta haju-reseptorit toimivat hyvin huonosti. On mielenkiintoista, että kaikki saalistajat, mukaan lukien edustetut yksilöt, hajuavat hajuja eivätkä niiden sieraimissa, kuten monet ovat tottuneet uskomaan, nimittäin suuonteloon. Tästä syystä, jos vankeudessa ihminen ottaa pala puuttuvaa lihaa, se tulee pian eroon siitä epämiellyttävän tuoksun takia.
  8. Käsitelty lintulaji yläosasta on maalattu tummilla sävyillä. Tämä voi olla ruskean, harmahtavan, liuskekivi tai ruskehtavan mustan sävy. Alemmasta osasta keho on kevyt, eli kellertävä, valkea, okra. Lapsilla on tummat raidat kehon alaosan valkoisella taustalla.
  9. Ei tietenkään ole jokaisella yksilöllä tummaa väriä. Luonnossa on puhtaita kevyitä lintuja, joilla on tummat raidat. Jopa saman perheen linnuilla voi olla värejä täysin erilaiset höyhenet. Esimerkiksi Kamchatkan Goshawk ja eteläiset alueet ovat täysin erilaisia. Jotkut ovat valkeat, toiset päinvastoin ovat tummia. Tutkijat eivät ole vielä löytäneet tätä selitystä.
  10. Tassuilla on kellertävä sävy, sama väri on avoin iho sieraimien alueella. Kynnet ovat pitkiä, pito on vahva tämän kokoisille linnuille. Ikäryhmästä riippuen sormet voivat vaihdella paksuudeltaan ja pituudeltaan. Niissä ei ole höyheniä, jalat ovat hyvin kehittyneet lihaksen suhteen.

annos

  1. Kyseisen henkilön elintarvikkeiden perustana ovat pienikokoiset linnut. Lisäksi haukkoja saalistetaan eri jyrsijöillä ja harvemmin hyönteisillä. Joitakin edustettujen perheiden lintulajeja metsästää käärmeitä, rupikoita, liskoja, sammakoita ja kaloja.
  2. Näiden lajien edustajien perustana ovat pääasiassa pienet linnut. Hawks hyökkää usein hyökkääjiä, buntingsia, chaffinchesia, kippareita, wagtaileja, linssejä, pähkinöitä, kääpiöjä, verilintuja, nippuja, risteytyksiä, ryöppyjä, punajuuria, varpuja jne.
  3. Lisäksi kyseessä olevat yksilöt saalistavat pelin ja ovat kooltaan suurempia. Usein heidän valikkoonsa voivat sisältyä patruunat, kyyhkyset, vesilinnut, riisut, fasaanit, riiput ja pähkinät. Lisäksi haukut vetävät hiiriä, kaneja, jänikset, ermiinit ja oravat.
  4. Usein on sellaisia ​​tapauksia, joissa edustetut henkilöt metsästävät jopa lepakoita. Myös haukkalintuja metsästetään enemmän kuin kerran. Samanlaisia ​​tapauksia kirjattiin Afrikassa. He lauloivat haukkoja. Lisäksi nämä linnut ovat toistuvasti regaloituneet mongooseihin.
  5. Usein haukat eivät ole taipuvaisia ​​pitkään nousemaan korkeudessa saalista etsittäessä. Tämä on kotkien etuoikeus. Jälkimmäiset ovat pohjimmiltaan ainoa tapa metsästää. Esitetyt haukat kuuluvat salaperäisiin ja hyvin rohkeisiin yksilöihin.
  6. Goshawks seuraa kärsivällisesti saalista ja hyökkää sitä oikealla, uhrin odottamattomalla hetkellä. Myös metsästys tapahtuu usein metsäisellä alueella. Tällaiset linnut lentävät puiden väliin ja tarttuvat kaiken, mitä heille tulee ruokaa varten.
  7. Samalla haukkoja on helppo metsästää liikkuvaa kohdetta, joka sijaitsee yhdessä paikassa. Heti kun haukulla on tarpeeksi saalista, se alkaa puristaa sitä kovasti tassuillaan. Tämän seurauksena saalistaja lävistää uhrin ruumiin terävillä kynsillä ja tappaa sen lennettäessä. Tässä tapauksessa haukut syödä täysin saaliinsa, eivät edes jätä sulkia.

kopiointi

  1. On syytä huomata, että kyseessä olevan ryhmän yksilöt ovat monogamisia saalistajia. Tässä tapauksessa pari pysyy uskollisena elinkaaren loppuun asti. Tällaiset haukut toistavat jälkeläisiä kerran vuodessa. Usein tällaisten henkilöiden parittumisaika alkaa kevään keskellä.
  2. Nämä saalistajat harjoittavat kotiensa järjestämistä ennen parittelua. He voivat rakentaa pesiä yksin tai miehittää valmiita, ottamalla ne muista linnuista. Älä unohda sitä, että nämä henkilöt ovat melko vaikuttavia.
  3. Tällaisen ominaispiirteen vuoksi ne rakentavat riittävän suuria pesiä. Karhun asunnon halkaisija voi nousta jopa 1 metriin. Jos linnut alkavat rakentaa pesänsä itsestään, he yrittävät sijoittaa sen pesäkkeiden yläosiin.
  4. Nainen pystyy 1 kerran kuljettamaan jopa 5 munaa. Sen jälkeen hän alkaa hakata niitä. Tällaisen menettelyn kesto voi kestää yli yhden kuukauden. Heti kun nuoret ovat syntyneet, äiti istuu heidän kanssaan vielä 20 päivää.
  5. Koko tämän ajan mies vartioi ja ruokkii perhettä. Ja vasta 3 kuukauden kuluttua poikaset ovat täysin itsenäisiä. Ne pystyvät täysin lentämään pesästä ja hankkimaan itsenäisesti oman ruokansa.

asunto

  1. Hawksilla on hyvin suuri elinympäristö. He asuvat lähes koko Euraasiassa. Myös heidän kotimaahansa voi olla Afrikka, Australia, Indonesia, Amerikka, Filippiinit, Madagaskar, Tasmania ja Ceylon.
  2. Lisäksi tällaisia ​​yksilöitä löytyy sekä vuoristossa että tasangoilla. Lisäksi haukka tuntuu erittäin hyvältä viidakossa, erilaisissa metsissä, savannissa jne. Huolimatta siitä, että yksilöt voivat elää metsissä, he eivät yritä kiivetä syvemmälle. He suosivat reunaa ja kevyttä metsää.

Mielenkiintoisia faktoja

On syytä huomata, että kyseiset henkilöt ovat kaikkein taitavimpia metsästäjiä. Tällaiset linnut voivat odottaa saaliinsa pitkään. Hawks on hyvin pitkä ja tarkkailee uhria. Heti kun saalis tulee ulos luolasta, haukka tarttuu nopeasti.

Koko haukkojen perhe ansaitsee erityistä huomiota. Näin ollen tänään tarkistimme yhden tämän roduryhmän edustajista. Goshawks johtaa piilotettua elämäntapaa, osittain tämän vuoksi, niitä ei tutkita perusteellisesti. Nämä henkilöt ovat asianomaisten organisaatioiden suojeluksessa, sillä niiden lukumäärä on tiukasti kirjattu. Tämän päivän materiaalin ansiosta olet oppinut kaiken goshawksista.

Video: Goshawk (Accipiter gentilis)