Karavaika (Plegadis falcinellus) - kuvaus, elinympäristö

Karavaika on mielenkiintoinen lintu, joka luokittelun mukaan jaetaan kurkkujärjestykseen ja liittyy ibis-perheeseen. Kuten useimmat tämän perheen jäsenet, nämä linnut ovat nilkkaa ja niillä on keskikokoinen. Hyvin pitkistä jaloista huolimatta heidän kykynsä juosta ei ole ominaista heille. Taivaalla on myös harvoin nostettu jään leipää, lähinnä vain silloin, kun on olemassa todellinen vaara.

Elinympäristön osalta se on melko suuri. Nämä linnut löytyivät Euroopassa, Aasiassa, Australiassa, Amerikassa ja Afrikassa. Sweethearts eivät asu yksin. Ne voivat muodostaa kokonaisia ​​pesäkkeitä yksilöistä, mutta niitä pidetään pääasiassa pareittain.

Yksilöt, jotka elävät maltillisessa ilmastossa ja pohjoisessa vyönauhoissa, lentävät muille alueille talvehtimiseksi. Esimerkiksi Venäjällä talvella elävät leivät lentävät lämpimämpiin paikkoihin Aasiaan ja Afrikkaan. Keväällä noin maaliskuussa linnut lentävät yleensä takaisin. Karamellipesät on järjestetty joko eri säiliöiden rannoille tai suoalueille.

Karavaekin ulkoasu

Näiden lintujen höyhenö on useimmissa tapauksissa punaruskea tai tumma kastanjan väri. Kun ne ovat kirkkaan auringon alla, niiden höyhenet hohtavat ja voivat muuttaa väriä jonkin verran hankkimalla vihreän tai pronssisen valon. Jos katsot aikuisia lintuja etäisyydeltä, ne näyttävät melkein mustilta. Linnun pituus voi olla jopa 60 senttimetriä, ruumiinpaino 700 grammaa. Siipien pituus on lähes 100 senttimetriä.

Näiden yksilöiden erottuva kirkas piirre katsotaan epätavalliseksi nokkaksi kaaren muodossa, joka on hieman suunnattu alaspäin. Sen pituus voi olla 12 senttimetriä. Jos verrataan liikenneympyröitä haikaroiden kanssa, voidaan todeta, että niiden pituus on jonkin verran pienempi kuin heidän sukulaisensa, mutta tämä ei estä liikenneympyröitä liikkumasta hiljaa kosteikkoon.

laji

Ibis-perheessä on tänään 32 lintulajia. Kaikkien näiden yksilöiden ulkonäkö on yhteinen: pitkät jalat, pieni koko ja kaari kaaren muodossa. Voit tavata edustajia ibis voi olla ehdottomasti kaikissa maanosissa, lukuun ottamatta Etelämantereen. Leivän lähin sukulainen on pyhä ibis.

Elämäntapa ja käyttäytyminen

Pääsääntöisesti leivät pesäkkeiden keräämiseksi alueille, joissa on ruoko tai puita jokien ja järvien lähellä. Pelikaanit, lusikat ja heronit elävät usein niiden lähellä. Nämä pesivät linnut valitsevat alueita, joihin on vaikea päästä. Loistava vaihtoehto olisi pienet saariosat joissa, vesillä tulvat niityt sekä kaukaiset järvet.

Carawaykas ovat hyvin aktiivisia lintuja, jotka eivät koskaan seiso. Lähes koko ajan he käyvät paikoissa, joissa he tarkastavat pohjaa melko pieninä ja niiden pitkän ja kaarevan nokan avulla. Säännöllisesti nämä kävelylenkit voivat pysähtyä jonkin aikaa, sitten loafit istuvat puussa.

annos

Näiden lintujen ruokavalion perustana ovat elävät olennot, joita esiintyy vedessä tai maalla, sekä erilaisia ​​kasveja. Paikalla, linnut tavallisesti tavata toukat, kovakuoriaiset, perhoset, sileäpäiset ja hirvet. Vesieläinten, sammakoiden, äyriäisten, nilkkaeläinten ja erilaisten pienten kalojen kohdalla niistä tulee tärkein leipäruoka. Myös lintujen ruokavaliossa on leviä. Mielenkiintoista on, että naisilla ja miehillä on eroja niiden makuun. Miehet syövät etanat enemmän, mutta hyönteiset kuin naiset. Heti kun aika tulee voimakkaan sammakoiden ja nukkarien toimintaan, niistä tulee tärkeimpiä ruokalajeja. Kun johanneksen hyökkäys alkaa, linnut siirtyvät hyönteisiin, mikä on melko loogista ja järkevää.

kopiointi

Kun lintut palaavat lämpimistä maista, ensimmäinen asia, jonka he aloittavat, on varustaa asunto, palauttaa se pitkän poissaolon jälkeen. Tähän ongelmaan loafit ovat hyvin huolellisesti asennettuja, ne keräävät oksoja, ruohoa, ruoko-osia ja lehtiä. Tämän seurauksena pesä on varsin mittava.

Pesän halkaisija voi olla 50 senttimetriä ja syvyys jopa 8 senttimetriä. Muodossa se on perinteisesti pyöreä, erittäin siisti. Useimmissa tapauksissa linnut sijoittavat pesänsä pensaille tai puille, jotta tulevat poikaset ovat täysin turvallisia.

Nainen asettaa vähintään kolme munaa kerrallaan, enintään kuusi. Heillä on hyvin epätavallinen sinertävä vihreä sävy. Siitosmunat ovat suurimmaksi osaksi naispuolisen hoidon, mutta myös miehet osallistuvat aktiivisesti tähän prosessiin. Luukku voidaan tehdä vuorotellen. Miehet saavat myös ruokaa ja tuovat sen pesään olevaan naaraan.

Enintään kolme viikkoa myöhemmin poikaset luukut valoon. Tästä lähtien vanhempien pääasiallisena tehtävänä on ruokkia ruokaa niiden poikasille. Niin kauan kuin vauvat kasvavat, he voivat syödä jopa 11 kertaa päivän aikana. Ajan mittaan aterioiden määrää vähennetään vähitellen. Poikaset ruokkivat suoraan vanhempien nokkaan.

Karavaekin pesät ovat peitetty mustalla alas. Ennen kuin he saavuttavat aikuisuuden, he muuttavat värinsä ja laskevat noin 4 kertaa ja sitten alkavat peitellä höyheniä. Kolme viikkoa kuoriutumisen jälkeen poikaset yrittävät jo seisoa siipellä. Tällä hetkellä he lentävät edelleen erittäin huonosti, jotka pystyvät voittamaan vain lyhyitä matkoja. Saavuttaessaan 4 viikon ikäiset poikaset voivat jo lentää itsenäisesti ja saada vanhempiensa kanssa ruokaa itselleen. Kesän loppupuolella poikaset kohtaavat ensimmäisen vakavan talvilennon. Luonnollisissa olosuhteissa karavaekin keskimääräinen elämä on 20 vuotta.

Video: Loaf (Plegadis falcinellus)