Chaffinch - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Chaffinch on erittäin houkutteleva etsivä laululintu. Se kuuluu finchin perheeseen, jossa on monia lintulajeja. He asuvat Euroopassa, Aasiassa. Ne löytyvät jopa Pohjois-Afrikasta.

Yleinen kuvaus

Linnun nimi antoi ihmisille. Niinpä sitä kutsutaan lähes kaikkialle. Naisia ​​kutsutaan joskus pensaseksi. Joillakin alueilla lintua kutsutaan myös Yurokiksi tai rautapotiksi.

Aikuinen lintu on pienikokoinen, kuten kaikki passerines. Lintujen kehon pituus voi nousta hieman yli 14 cm: iin, ja siipien keskiarvo on 25-28 cm, linnun paino on 20-40 g.

  1. Heillä on pitkänomainen ja terävä nokka.
  2. Tail, jolla on voimakas syvennys.
  3. Heidän höyhenet ovat tiheitä ja melko pehmeitä. Väri on kirkas.
  4. Miehillä pää ja kaula ovat sinertäviä ja harmaata. Heidän otsaansa on maalattu mustaksi. Tummanruskeanruskea. Lannerangan alueella se on kelta-vihreä.
  5. Mielenkiintoista on, että miehityksen nokka muuttuu sinä aikana, ja muina kuukausina se on ruskehtavan vaaleanpunainen.
  6. Lintujen siipi on väriltään ruskea. Rungon alaosa on vaaleanruskea.
  7. Naiset ovat harmaa-ruskeat alhaalta, ja ylhäältä ne ovat väriltään ruskeita. Nuorilla finchillä ei ole käytännössä mitään sukupuolieroja. Höyhenen vaihtuu vain iän myötä.

Elämäntapa

Keväällä purot lentävät pohjoiseen pesäkkeisiinsä huhtikuun puolivälissä. Lämpimillä alueilla, jotka sijaitsevat Venäjän keskiosassa, he saapuvat kuukautta aikaisemmin. Ne lintut, jotka pesivät etelään, tulevat talveen jo aikaisemmin. Täällä ne löytyvät maaliskuun ensimmäiseltä puoliskolta.

Syksyllä he lentävät pois viettämään talven lämpimämmillä alueilla. Se ei tapahdu samaan aikaan. Fly kestää syksyn alusta keskelle. He lentävät pois ja kokoontuvat suhteellisen moniin parviin. Heitä on jopa useita satoja lintuja. Lennon aikana paistopaikat pysähtyvät joskus lopettamaan ja etsimään ruokaa itselleen. Tällä hetkellä ne näkyvät Pohjois-Kaukasiassa.

On olemassa useita alttolajeja. Ne vaihtelevat koon, värin, nokkaosan ja eri käyttäytymisominaisuuksien mukaan.

Näiden lintujen elinajanodote on pieni. Luonnossa elävät henkilöt voivat elää vain muutaman vuoden ajan. Tämä johtuu siitä, että nykyaikaisissa olosuhteissa monet haitalliset tekijät vaikuttavat niihin. Vankeudessa he voivat elää paljon kauemmin. Oli tapauksia, joissa finches asui 10-12 vuotta. Mutta tätä varten sinun on hoidettava lintu. Vaikka tätä lajia erottaa sen vaatimaton.

elinympäristö

Tämä laji elää sekä Euroopan alueella että Aasian läntisillä alueilla. Afrikan mantereella he asuvat vain luoteisalueilla. Niitä voi nähdä joillakin Norjan ja Ruotsin alueilla. He asuvat myös Islannissa.

Monet näistä linnuista asuvat lähes koko IVY-alueen alueella. Jotkut linnut lentävät talvella Kaspianmerellä. Tuolloin heidät voidaan nähdä täällä koillisrannikolla. He lentävät myös Islantiin ja jopa Färsaarille.

Tämän lajin edustajat asuvat eri paikoissa. Näiden pienten lintujen kohdalla on erittäin tärkeää, että siellä, missä he elävät, on puumainen kasvillisuus.

Hyvin usein he asuvat kotieläinpuiden alueella. Esimerkiksi puutarhoissa, puutarhoissa, bulevardeissa ja puistoissa. Usein nämä linnut näkyvät metsän reunoilla. He asuvat sekä lehtipuissa että havupuissa. He suosivat harvoja metsäalueita sekä saaria, jotka sijaitsevat keskellä portaita.

Nämä linnut ovat joukossa Venäjän alueella asuvia lajeja. Ne näkyvät usein kaupungin puistoissa. He usein jättävät hyvin lähelle henkilöä.

ruoka

Näiden lintujen ruokavaliossa on pääasiassa erilaisia ​​hyönteisiä. Tutkimuksia on tehty pensasravinnon tutkimiseksi. Tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että he ruokkivat paitsi hyönteisiä, myös rikkakasvien siemeniä, hedelmiä ja marjoja.

Mutta huhtikuusta syksyyn ruokavaliossa vallitsee edelleen eläinruoka. Useimmiten he syövät pieniä kovakuoriaisia, he ovat kovasti ihastuneita. Siksi tämän lintulajin edustajat tuovat paljon hyötyä ihmiselle. Loppujen lopuksi he tuhoavat hyvin monia haitallisia hyönteisiä, jotka ovat maatalouden ja metsätalouden tuholaisia.

Viholliset luonnossa

Lajin edustajat ovat melko vaatimattomia lintujen elinolosuhteille. He voivat elää erilaisissa olosuhteissa ja ne erottuvat kestävyydestään. Niiden lukumäärään vaikuttavat kuitenkin monet tekijät. Tämä on sen alueen ilmasto-olosuhteet, jossa he asuvat. Lisäksi muut linnut ja eläimet hyökkäävät usein pesimisen aikana näitä lintuja ja niiden pesiä. Joskus metsäkoira hyökkää pesään. Mutta useammin muut linnut tuhoavat pesiä - jays, ravens, tawny. Nisäkkäiden joukossa heidän vihollisensa ovat ermiinit ja oravat.

Kasvatus ja pesiminen

Talviolosuhteista nämä linnut saapuvat parviin, jotka koostuvat saman sukupuolen edustajista. Miehet saapuvat pesimäpaikoille aikaisemmin. Kun jalostuskausi alkaa, miehet lähettävät erityisiä huutoja. Nämä äänet muistuttavat jonkin verran poikasien piikistä. He vuorottelevat laulamalla.

Parittelun aikana miehet lentävät pääsääntöisesti paikasta toiseen, usein laulavat, ja jatkuvasti taistelevat keskenään. Tämä virta, joka on ominaista monille muille lintulajeille, ei ole täynnä lintuja. Parittelu tapahtuu maan päällä tai voimakkailla oksilla.

Nämä linnut alkavat rakentaa pesän vain kuukauden kuluttua saapumisesta. Monilla alueilla, joilla ilmasto-olosuhteet sallivat, nämä linnut voivat munata enemmän kuin kerran vuodessa.

Pesä on rakennettu naaras. Mutta miehellä on myös merkittävä rooli tässä. Loppujen lopuksi hän löytää ja tuo hänelle kaiken materiaalin. Nämä linnut rakentavat pesänsä eri ohuista oksista sekä kasvien juurista ja varret. Rakennettu, se näyttää pallolta, jonka yläosa on leikattu. Finches peittää heidän pesänsä niin, että se on mahdollisimman vähän näkyvissä vihollisille. Itse asiassa, kuten on jo todettu, saalistajat ja nisäkkäät hyökkäävät usein sitä vastaan. Jotta se olisikin mahdollisimman vähäistä puun kohdalla, peitot peittävät ulkopinnan sammalle ja kuorelle.

Näiden lintujen munat ovat yleensä väriltään vihreitä ja sinertävä tai punertava. Ne on peitetty melko suurilla vaaleanpunaisella sävyillä. Yhdessä kytkimessä on yleensä 4-7 munaa. Vain naaras on mukana inkuboinnissa. Nestlings näyttää melko nopeasti. Tämä tapahtuu yleensä noin kahden viikon kuluttua.

Sekä äiti että isä tuovat ruokaa poikasille. He löytävät heille erilaisia ​​selkärangattomia. Nestlings syö jotkut hyönteiset, hämähäkit ja toukat. Jälkeläisten hoito kestää myös kauan. Vanhemmat ruokkivat poikasia noin 2 viikkoa. Sen jälkeen he alkavat elää itsenäisesti. Nainen alkaa valmistautua seuraavaan makaamiseen. Tätä varten hän rakentaa uuden pesän.

Tila ja väestö

Tämä laji on varsin lukuisia, mutta siihen vaikuttavat kuitenkin monet negatiiviset tekijät. Paljon haittaa näille linnuille sekä monille muille linnuille. Tuo ihmisen toiminnan. Paljon tavanomaisia ​​lintujen elinympäristöjä tuhoutuu, metsien häviäminen tapahtuu. Tämä johtaa siihen, että linnut saapuvat talvipaikoista, eivätkä löydä paikkaa pesän rakentamiseen. Lisäksi heidän on vaikea löytää ruokaa. Monet pesät tuhoutuvat ihmisten tuhoisan taloudellisen toiminnan vuoksi. Ne puretaan useimmiten rakentamisen aikana. Tällä hetkellä he eivät ole riittävän naamioituja ja vihollisen näkyviä.

Alueet, jotka sopivat tämän linnun pesemiseen, ovat pienentyneet. Tämä johtaa siihen, että niiden jakautuminen ei kasva vaan vähenee. Joillakin alueilla näkymä häviää.

Näistä vaikeuksista huolimatta lajien lukumäärä on erittäin suuri. Pelkästään Euroopassa on noin 100 miljoonaa paria paria. Lisäksi monet heistä asuvat myös Aasiassa. Vaikka purot ovat lukuisia lajeja, niiden elinympäristöjä on vielä suojeltava. Loppujen lopuksi tämä pieni lintu tuo ihmisille paljon hyötyä tuhoamalla tuholaisia.

Video: Chaffinch (Fringilla coelebs)