Valkoinen haikara - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Storks ovat kaikkien huulilla, ihmiset keksivät jatkuvasti satuja tämän lintujen osallistumisen myötä. Se ei myöskään tee mitään ilman legendoja ja tietenkin vanhempien selityksiä lapsen edessä aiheesta "Mistä lapset tulevat?". Jotkut määrittävät vauvan ulkonäön maailmalle, että hänet väitetään tuoden esiin kurkku. He tekevät jakeita ja laulavat lauluja linnusta, he ylistävät sitä. Mikä on niin harvinaista, että tämä rotu edustaa tyylikäs ulkonäkö? Ymmärrämme yhdessä.

kuvaus

Tähän mennessä rotujen ryhmässä on yli 12 lintulajia. Usein on valkoisia yksilöitä, jotka erottavat mustalla reunalla siivessä, sekä ohut nokka ja pitkät punaiset kynnet. Lintu on kuuluisa pitkänomaisesta ja hienostuneesta kaulastaan, sen koko ulkonäkö puhuu täydellisyydestä.

Näiden yksilöiden erityinen piirre talirauhasta pidetään ylpeänä kävelynä. Kun linnut taittavat siivet, ne näyttävät puoliksi tummilta. Värjäytymisen suhteen ei ole seksuaalista dimorfismia, naisten ja miesten sukupuolet ovat identtisiä.

Mitä tulee massaan, pylväät painavat noin 4-5 kg. kasvua on 130 cm. Heidän siipikarjansa saavuttaa 2 m. Koko, paitsi että voit tunnistaa naisen, se on pienempi. Mutta tämä on epäilyttävä hanke, monet ovat väärässä.

Tällaista kaunista lintua kuvailemalla ei ole mahdotonta koskettaa sen olemassaoloaikaa. Käsiteltävän perheen yksilöt elävät noin 20 vuotta. Oli tapauksia, joissa haikara eli 30 vuotta. Kun lintu on vankeudessa, hinnat nousevat. Kaukoidän yksilöt asuivat 40-45 vuoteen. Linnut kuuluvat pitkäaikaisiin maksuihin, kun taas heidän sukulaisensa, mustat haikarat vedessä ovat eläneet 18 vuotta ja vankeudessa - 30 vuoteen.

Elämän rytmi

Lähes koko elämänsä tämä lintu on lennossa. Yleensä lentotyyppi ei ole kiihtynyt eikä hermostunut, vaan mitataan ja nousee. Siipikarjansa vuoksi edustetut henkilöt eivät tee paljon työtä. Jos henkilö löytää sopivan paikan taivaalla, hän lentää eikä edes siipi siipiä. Joka päivä perheen edustajat lentävät noin 250 km.

Kun haikara on matkalla, se tuntee tien niin hyvin, että se voi jopa nukkua. Asiantuntijat ovat tehneet tällaisen johtopäätöksen, koska lintulla on lennon aikana pulssi ja hengitys syvenee. Kuulolaite toimii kuitenkin nopeutetusti, joten yksilö tuntee, kuinka nopeasti ja missä muut paketin kaverit menevät. Karkeasti sanottuna haikara nukkuu ja fysiologisella tasolla seuraa muita lintuja.

Kun tämä perhe aikoo mennä talveksi, ei kukaan lintukarja kerää, vaan monet. He mieluummin viettävät talven Afrikassa, paikalliset asukkaat kutsuvat orkesterin siemenkasveja. Asia on, he ruokkivat näitä hyönteisiä.

Tutkimuksissaan asiantuntijat tutkivat soittoääntä tarkkailemalla näitä henkilöitä. He käyttävät satelliitteja ja varustavat sulkaisten ystävien korpuja erityisillä lähettimillä. Signaali lähetetään satelliitille, lähetetään tutkijoille, he tutkivat sitä. Tämän ansiosta asiantuntijat tietävät varmasti, millainen elämäntapa perheen edustajat ovat.

asunto


Stork haluaa asettua Aasian ja Euroopan maihin. Koska edustetut alueet ovat luonteeltaan suuria, lintujen leviäminen vähitellen pienenee itään.

Kun ihmiset valmistautuvat viettämään talven, he tekevät sen Intiassa tai Afrikassa. Kun talvet ovat suhteellisen lämpimiä, jää haikaroita, jotka eivät lentä pois missään. Tämä koskee enemmän Eurooppaa ja Afrikkaa.

Kun linnut saapuvat tavanomaiseen paikkaansa talvella, he yrittävät heti koota suuriin parviin. Niihin kuuluu yli tuhat lintua, joten tämä ominaisuus näyttää vaikuttavalta.

Nuoria eläimiä ei aina lähetetä viettämään talven vanhempien perheenjäsenten kanssa. He voivat pysyä, koska lentosuunnitelmat ovat pitkiä. Storks siirtyy päivän aikana, nousee lennon aikana ja nousee kunnolliseen korkeuteen. Mielenkiintoista on, että linnut yrittävät välttää meren yläpuolella olevia alueita.

Nest-rakennus

Ammattilaiset, jotka tutkivat käyttäytymistä ja kaikkea lintuihin liittyvää, kiinnittävät erityistä huomiota siihen, miten ne rakentavat pesiä. Ennen manipuloinnin aloittamista haikaroita seuraa ihmisiä pitkään.

Siksi antiikin aikoina usko, joka siirrettiin nykyiseen aikaan. Toisin sanoen, jos tämän linnun pesä ilmestyy, pian tulee perheen täydennys ja yleinen parannus perheen kunnossa.

Oli tapauksia, joissa ihmisten pitkien havaintojen jälkeen haikarat asettuivat suoraan talon katolle. Kun henkilö löytää pesän, hän ei ole järkyttynyt ollenkaan, ja uskoo, että hän tulee pian hyvin onnelliseksi. Jotkut harrastajat varustavat erityisesti rakennuksen yläosan siten, että linnut pesivät siellä.

Ruoka luonnossa

Luonnollisten ominaisuuksiensa perusteella nämä linnut ruokkivat selkärankaisia ​​ja selkärangattomia olentoja. Vipers, sammakot, pienet kalat, liskot, madot, viat, heinäsirkat syövät.

Chicks syötetään nokka. Saat aterian suohoisissa ja alankomaisissa paikoissa. Lisäksi ne ruokkivat rotilla ja hiirillä, mooleilla ja muilla pienillä linnuilla.

Useimmissa tapauksissa edustetut linnut harjoittavat metsästystoimintaa matalassa vedessä. On syytä tietää, että lokit eivät halua mennä syvyyteen. Myös linnut voivat syödä maalla. Linnut kuluttavat kaikenlaisia ​​hyönteisiä ja juuri leikattua ruohoa.

Luonnossa nämä yksilöt kokoontuvat usein paikkoihin, joissa ihmiset polttaa ruohoa. Tällaisissa paikoissa voit tarkkailla erilaisia ​​lintuja. Paistetuilla aloilla yksilöt voivat syödä runsaasti hyönteisten toukkia.

Kyseisillä lintuilla on yksi ominaispiirre, he voivat pysyä yhdessä paikassa pitkään odottamaan saalista. Satuja syötetään usein myös pienillä jyrsijöillä. Linnut odottavat myös uhria lähellä reikää ja sitten hyökkäävät.

Jos linnut metsästävät vaikeissa vesissä, ne toimivat usein satunnaisesti, sillä tällaisessa ympäristössä he eivät näe mitään. Storks upottaa nokkaansa veteen ja sulje se aika ajoin. Tämän seurauksena he kohtaavat joitakin eläviä olentoja.

Tällaiset linnut pystyvät saamaan potentiaalista ruokaa jopa lennossa. Storks helposti kiinni erilaisia ​​hyönteisiä ja jopa sudenkorennot. Näiden lintujen kiistaton etu on, että ne tuhoavat vaarallisia hyönteisiä. Niistä tulisi erottaa juurikkaat, kovakuoriaiset ja kuoppa-bug.

Lisäksi haikarilla on suuri hyöty maanviljelijöille. Tällaiset linnut metsästävät karhun tehokkaasti. On syytä huomata, että aikuinen tarvitsee 0,7 kg. ruokaa. Mielenkiintoista on nuorten eläinten ruokinnassa, että elintarvikkeiden määrä kasvaa merkittävästi. Lintujen etsiminen ruokaa kestää koko päivän.

Mielenkiintoisia faktoja

  1. On syytä tietää, että kaikki tämän lajin edustajat eivät kuulu vaarattomiin lintuihin. Afrikassa on laji (marabou). Tällaiset kurkkut ovat petoeläimiä, ja lisäksi ne syövät porkkanaa. Paikalliset ovat tottuneet tällaisiin lintuihin eivätkä kiinnitä huomiota niihin.
  2. Nämä Venäjällä asuvat edustajat lentävät talvelle lämpimillä alueilla. Usein heidän toinen kotimaa on Intia ja Afrikka.
  3. On mielenkiintoista tietää, että tällaiset linnut eivät syö vain sammakoita ja hyönteisiä. Storks tekee erinomaista työtä myrkyllisten käärmeiden kanssa. Voimme sanoa, että heille se on jopa herkullinen.
  4. Lintujen talven jälkeen he palaavat tavallisiin pesiin. Storks heidän talossaan alkaa palauttaa järjestystä. On huomattava, että edustetut linnut ovat hyvin sidoksissa kotiinsa.
  5. On erittäin mielenkiintoista tietää, että oli vanhin pesä, jossa ei ollut yksi ainoa satujen sukupolvi. Linnut asettuivat tämän paikan 380 vuodeksi.
  6. On syytä huomata, että pesän rakentamisen aikana halkaisija voi olla jopa 1,5 m. Lisäksi sen paino on jopa neljäsosa tonnista. Mies pysyy naisen kanssa, joka lentää ensin pesäänsä.
  7. Jalostuksessa pari alkaa munien muninnan jälkeen hakata niitä yksitellen. Usein uros viettää aikaa pesässä päivän aikana, ja naaras vastakkain - yöllä.
  8. Jos linnut lepäävät paikoillaan talojen lähellä, havaittiin tapa, jossa pesä syttyi. Samalla poltettiin ihmisen rakenteita. Tämä johtui siitä, että haikarat käyttivät enemmän tulenkestäviä oksia, jotka rakensivat pesän.
  9. Storks ovat melko julmia niiden jälkeläisille. Jos poikaset ovat heikkoja tai sairaita, vanhemmat ilman mitään kysymyksiä heittävät ne pesästä. Alaikäiset oppivat lentämään kahden kuukauden iässä.
  10. On syytä mainita erikseen, että vain Japanissa on todellinen laki, joka kieltää kurkkujen metsästyksen.
  11. Lennon aikana aikuisen yksilön siipien pituus voi olla jopa 2 m.
  12. Italiassa tuhkat tuhoutuivat täysin 1700-luvulla.
  13. Talvella lennon aikana nämä henkilöt kattavat noin 10 000 km: n etäisyyden.
  14. Aina lepäämällä ja nukkumalla, haikarat seisovat yhdellä jalalla. Samanaikaisesti jalkojen vaihtaminen ei herää.
  15. Eukot metsästävät ja hyökkäävät usein kyseisiin lintuihin. On syytä huomata, että eniten Venäjällä asuu valkoisia haikaroita.
  16. On myös mielenkiintoista, että kun valkoiset haikarat asettuvat, he yrittävät pitää lähempänä ihmistä, mustia yksilöitä, päinvastoin, välttää ihmisiä.

Valkoiset kurkkut ovat hyvin mielenkiintoisia sulkaeläinlajeja. Heillä on taipumusta. Erityisesti nämä edustajat ovat rauhanomaisia ​​ja auttavat jossain määrin maataloudessa olevia ihmisiä tuhoamalla erilaisia ​​hyönteisiä ja tuholaisia.

Video: White Stork (Ciconia ciconia)