Lutok - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Slug on eräänlainen hyvin kelluva ankka. Nämä ovat luonnonvaraisia ​​lintuja, kotitalouksissa niitä ei kasvateta eikä niissä ole. Slit-ankat ovat erittäin suosittuja, koska ne ovat kaunis ja mielenkiintoinen. Lisäksi näillä henkilöillä on yksi ominaisuus - ne ovat välilinkki kahden eri ankkojen välillä: suojalasit ja kauppiaat. Siksi pienellä lehdellä on sen ja toisen rodun piirteet.

Rodun ominaisuudet

Ankan toinen nimi on valkoinen Gogol. Voit tavata nämä kauniit linnut Kaukoidässä, Euroopan pohjoisosassa sekä Siperiassa. Ne elävät pääasiassa säiliöissä, joissa on makeaa vettä. Maassamme nämä ankat vievät taiga-vyöhykkeitä, ja kylmänä vuodenaikana he lentävät Japanin Okhotskin merelle ja Kaspianmeren talvehtimiseen, jotka eivät jäätyä ympäri vuoden. Näiden lintujen erottamiskyky on keskikokoinen, kevyt ja melko pehmeä höyhen väri sekä kaunis pään profiili. Pienet ankat sukeltavat hyvin, ja voit myös huomata niiden erinomaiset uintitaidot matalalla hännällä.

ulkomuoto

Huolimatta siitä, että jälkeläisten ankkojen toinen nimi on valkoinen Gogol, biologit kuitenkin luokittelevat tämän lajin useammin kuuluviksi yhdistäjiin. Krokhali on pääsääntöisesti suurempi koko, joten ankkojen ankkoja kutsutaan pienimmiksi kauppiaiksi. Näiden lintujen massa on enintään 900 grammaa.

Vaikka tämän lajin linnut ovat parikauden aikana, urospuoliskon edustajilla on kirkas ja kirkas väri. Suurin osa höyhenestä on valkoinen, jota täydentävät mustat kuviot. Naisilla on yksinkertaisempi ja rauhallisempi väri. Naisten selkä on täysin harmaa, ja pää on peitetty täysin punaisilla höyhenillä, kun taas muualla kehossa on myös valkoinen höyhenpeite. Näiden ankkojen tassut ovat enimmäkseen harmaita. Miehet voidaan erottaa naisista voimakkaalla päähän.

Linnut ovat hyvin varhaisessa iässä, jopa ennen ensimmäistä höyhenen vaihtoa, saman värisiä kuin noin aikuisilla naisilla. Ainoa ero nuorten keskuudessa on harmaat sivut ja struuma. On huomattava, että miehet ovat nopeampaa kasvua ja kehitystä kuin naaraspuoli, ja siksi niiden koko on paljon suurempi.

Kuinka moninkertaistaa?

Lepotilan jälkeen patchit palaavat samaan paikkaan, jossa he asuivat ennen, mutta pareittain. Pesiä rakennetaan lähinnä makean veden vesistöjen lähellä sijaitsevien puiden onteloihin. Vain höyheniä käytetään pentueena, toisin kuin monien muiden lintujen pesissä. Naisten munat asetetaan pääasiassa ensimmäisen kesäkuukauden alussa. Keskimääräinen kytkin on 8-9 munaa. Kuitenkin melko usein gogolit sijoittavat munansa ruoppausten pesiin, joten naaraiden on joskus koukuttava enemmän munia.

Munien munimisen hetkestä poikasien ilmestymiseen kuluu täsmälleen yksi kuukausi. Miehet viettävät sanan ensimmäisen puoliskon yhdessä naisen kanssa ja jättävät sen sitten. Kahden viime viikon aikana naaraspuolisen naisen on halattava kovasti munia vastaan, jotta lämpö pysyy mahdollisimman korkeana. Pesäkkeeseen saapuvat vain ensimmäisten tuntien kustannuksella esiintyvät poikaset. Sitten he seuraavat lähimpään säiliöön äitinsä takana. Tuhkojen poikasten kehittyminen ja kasvu tapahtuu melko nopeasti, 10 päivän kuluttua siitos- tuksen jälkeen, ja ne voivat lentää yksin.

Missä he asuvat ja miten he elävät?

Verrattuna muihin vesilinnutyyppeihin ojat erottuvat siitä, että ne eivät syö kaloja, vaan eri vedessä eläville hyönteisille. Useimmiten se on monenlaisia ​​vikoja, sudenkorentoja, hyttynen toukat ja caddisflies. Lisäksi joskus ankka on syödä erilaisia ​​kasveja ja sammakkoeläimiä. Nämä linnut syövät kalaa erittäin harvoin, enimmäkseen se tapahtuu keväällä tai talvella, kun muita ruokia ei ole. Asuintiloissa maaleissa valitaan useimmiten järviä tai lampia, joissa on makeaa vettä. Myös joskus ne löytyvät matalien jokien tulvista tai sphagnum-soiden alueelta. Talven viettämiseksi nämä linnut kulkevat lämpimien merien tai suurten jäädyttämättömien jokien ja järvien alueille.

Venäjällä talvehtivat laastarit löytyvät Okhotskin meren rannalta, Jenisein laaksoista, Anadyr-joen altaasta, Rybinskin säiliöstä, Indigirka-joen laaksosta sekä Transbaikaliasta ja Priamuryesta. Maamme ulkopuolella tämän rodun lintuja löytyy Ruotsista ja Suomesta. Squabit päällystävät pääsääntöisesti Kaakkois-Aasiassa, Japanin saarilla, Hindustanin pohjoisosassa ja Välimerellä.

sulkasato


Kuten useimmat linnut, kahdesti vuodessa laastarit irtoavat tasaisesti. Yleensä se tapahtuu syksyllä ja kesällä. Kesällä sulat korvataan melkein kokonaan, mutta syksyllä molt on melko osittainen, höyhenet korvataan hännän ja siipien alueella. Nuoret alkavat levitä ensimmäistä kertaa syksyllä syyskuussa. Enemmän aikuisia yleensä lyö lokakuussa.

Ankan käyttäytyminen

Niskan ankkojen ominaisuus on, että suurin osa ajasta on hiljaisuudessa. Joskus he kuitenkin lähettävät joitakin ääniä, ja on syytä huomata, että ne ovat hyvin epätavallisia. Esimerkiksi miehet, kun he yrittävät kiinnittää naaraspuolista huomiota, tekevät erittäin mielenkiintoisen popping-äänen. Naiset tuottavat myös epätavallisia ääniä, jotka kuulostavat jotakin kuin "hauta". Kun nainen huolehtii jälkeläistään, hän voi tehdä toisen mielenkiintoisen äänen, joka on lähellä sanaa "kantapää". Tämä ääni kutsuu jälkeläiset äidille.

Kolikkopelit

Tossut ovat hyvin kiinnostuneita metsästäjistä. Virallisesti tämän lintulajin metsästys on sallittua, joten metsästäjien keskuudessa se on melko suosittu. Kausi alkaa pääsääntöisesti silloin, kun lintut lentävät talvehtimisalueille talvehtimista varten. Jotta metsästää versoja, metsästäjät käyttävät perinteisesti täytettyjä lintuja. Näiden lintujen käyttäytymisen katselu in vivo on varsin mielenkiintoinen, joten jos sinulla on tällainen mahdollisuus, älä missaa sitä.

Video: Smews (Mergellus albellus)