Punainen leija - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Punainen leija näyttää erittäin vaikuttavalta. Lento on erityisen tyylikäs. Jotta ei tarvitse viettää paljon vaivaa korkeuden ylläpitämisessä, leijat käyttävät ilmavirtaa. He eivät lennä nopeasti, mutta he pystyvät pysymään ilmassa melko pitkään. He kuuluvat haukka-perheeseen.

ulkomuoto

  1. Miesten runko on noin 56-61 cm pitkä ja naiset ovat 5% suurempia. Siipipaino on jopa 165 cm, uros painaa keskimäärin 850-1250 g, naaras painaa 150-200 g enemmän.
  2. Punaisella leijalla on hyvin pitkät ensisijaiset höyhenet. Ne on järjestetty siten, että lintu voi ohjata lentoa. Siivet ovat kapeita, hieman kaarevia.
  3. Näillä linnuilla on erinomainen näkö. He näkevät noin 8 kertaa paremmin kuin ihmiset.
  4. Nokka, kuten muutkin saalistajat, terävät, kaarevat. Sen avulla voit helposti veistää karjan tai elävän uhrin.
  5. Kynnet eivät ole kovin suuria, mutta teräviä.
  6. Häntä on pitkä, sillä on selvä syvennys. Lennon aikana leija käyttää sitä ohjauspyöränä.
  7. Naaras on noin 2-3 munaa. Joskus ne voivat olla 1 tai 4. Ne on maalattu valkoiseksi, värjätään.
  8. Näiden lintujen ylemmät höyhenet ovat ruskeat, pää on kevyempi. Pohjarunko on peitetty ruskealla höyhenellä, mutta kevyempi sävy kuin ylhäällä. Lennolla tämä lintu voidaan erottaa kapeilla siivillä, jotka ovat hieman kaarevia taaksepäin ja pitkin pitkää häntä.

elinympäristö

Punainen leija näkyy lähes koko Euroopassa. Suurin osa niistä on Ranskassa, Espanjassa. Nykyään Euroopan eteläosassa määrä on vähentynyt nopeasti.

Tämä laji on tunnustettu yhdeksi kauneimmista kaikkien saalisten lintujen joukosta. Siipien rakenteen vuoksi se kelluu kauniisti ilmassa, pitää tasapainon, käyttämällä hännänsä hallintaan. Noin 50% väestöstä asuu Keski-Euroopassa. Tämä on noin 5000 paria leijat.

ruoka

Nämä linnut löytyvät usein suurista kaatopaikoista. Täällä he syövät porkkanaa. Tämä johtuu siitä, että yhä useammat alueet, jotka olivat punaisen leijan luontotyyppejä, tuhotaan ihmisen toiminnan seurauksena. Kiteiden on sopeuduttava.

Aikaisemmin he ruokkivat vain erilaisia ​​nisäkkäitä, selkärangattomia, kaloja. Mutta tänään heillä ei ole tätä ruokaa. Siksi leijat joutuvat syömään ihmisen kaatopaikalle heitettyä jäänteistä ruokaa. Joskus uhrit ovat lintuja. Vakavissa pakkasissa, kun on mahdotonta saada muuta ruokaa, he syövät karhun, jonka he kohtaavat. Se voi olla jänikset tai muut metsä-nisäkkäät.

Heidän kestävyytensä vuoksi he voivat lentää suurella korkeudella useita tunteja etsimällä saalista. Ne liikkuvat yleensä 20-30 m päässä maasta. Heti kun leija näkee sopivan uhrauksen, hän ryntää välittömästi, poimimalla sen kynsillä. Samalla hän ei edes maata. Ryöstämällä saalista hän voi välittömästi ottaa hänet pois. Niiden kynnet eivät ole kovin kehittyneet, mutta ne ovat melko sopivia tappamaan pienen eläimen.

Elämäntapa

Nämä linnut pidetään pareittain. He elävät noin 4-5 vuotta. On kuitenkin tapauksia, joissa lintu voi jopa elää 26: een. Musta leija on siihen liittyvä laji, joissakin Euroopan osissa se siirtyy punaiseksi.

Lajin koko on samanlainen kuin kuonon koko. Mutta sen rakenne on paljon tyylikäs. Ruotsin ja Englannin eteläosissa asuvat henkilöt ovat istumatonta. Ja ne, jotka asuvat Keski-Euroopassa, ovat muuttolaisia. Talvella he lentävät Ranskan ja Portugalin eteläpuolelle. Heidän pesäpaikoilleen lentävät pois talven lopussa. Talvella he asuvat pakkauksissa. Yhdessä he etsivät ruokaa ja viettävät yön yhdessä.

kopiointi

Niiden pesimisaika alkaa huhtikuussa. 1–4 munaa asetetaan, mutta useimmiten niistä on 2-3. Poikaset näkyvät kuukaudessa. Sen jälkeen he tarvitsevat edelleen hoitoa 1,5-2 kuukautta. Pubertraatio saavutetaan 3-vuotiaana.

Parittelu tapahtuu maaliskuun toisella puoliskolla tai huhtikuun alussa. He suorittavat vaikean parittelun. Rakenna pesiä puissa, useimmiten ne metsän reunalla. Yhdistyslento alkaa siitä, että ne ympyröivät puun yläpuolella, johon pesä sijaitsee. Tämän jälkeen pari kynsiä lukkiutuvat toisiinsa ja putoaa nopeasti. He levittivät siivet ja röyhelivät ilmassa. Kun he lähestyvät puiden latvoja, he alkavat nousta uudelleen. Sitten kaikki parin toiminnot toistetaan uudelleen.

Höyrypesä varustetaan yhdessä. Sen halkaisija voi olla noin 1 m. Heillä on se mahdollisimman korkea. Periaatteessa naaras on mukana inkubaatiossa. Mies voi korvata sen vain satunnaisesti. Nestlings voi olla erilainen. Niiden sävyt vaihtelevat lähes valkoisesta ruskeaan. Vanhemmat huolehtivat poikasista noin 50 päivän ajan, minkä jälkeen he lentävät pois.

Ihmisen vaikutus

Tämän lajin elinympäristö on löydettävissä vain Euroopassa sekä Afrikan mantereen luoteisosassa. Tämä laji sai paljon testejä. 16-17-luvulla punaiset leijat olivat yksinkertaisesti ”hävittäjiä”. Vuosina 18.-20. Luvulla laji oli lähes tuhoutunut. Nämä linnut pyydettiin saamaan ne täytetyksi.

Myöhemmin punaiset leijat hävisivät kokonaan Skotlannin alueelta. 1900-luvun alusta lähtien he olivat suojattuja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Nykyaikaisessa Walesissa on jäljellä vain noin 10 paria.

havainnot


Katso tämä lintu on useimmiten mahdollista avoimilla alueilla. Nämä ovat erilaisia ​​kenttiä ja metsäalueita. Keski-Euroopan alueella he asuvat myös kukkuloiden keskellä. Käytä ilmavirtoja, joita esiintyy rinteiden välissä nousemassa pitkään ilmassa. He rakentavat pesän metsiin, useimmiten lehtipuista, joskus sekaisin. Tämä laji on vähemmän riippuvainen vedestä kuin musta leija. Linnut tulevat hyvin ujoiksi pesimisen aikana. Jos pesän järjestämisen aikana polun vieressä mies kulkee, voit pelotella linnut. Niin tapahtuu niin, että pelästynyt pari putoaa pois tästä paikasta ikuisesti.

Tutkijat olettavat, että tällä hetkellä Saksassa on lähes 4,5 tuhatta tämän lajin lintuparia, joista noin 300 on Puolan alueella, Sveitsissä vain noin 200 paria. Belgian ja Hollannin alueella tämän lajin edustajat ovat melkein poissa.

Mielenkiintoisia faktoja

  1. Näinä päivinä, jolloin Shakespeare toimi, nämä linnut olivat vain "hävittäjiä". He olivat hyvin paljon kaupungeissa, myös Lontoossa. Tämä herätti maalle saapuneiden ihmisten huomion. Winter Fairy Tale kertoo, kuinka leijat veivät liinavaatteet, joita asukkaat kuivattiin köysien päällä, ja käyttivät sitä pesän rakentamiseen.
  2. Leijat käyttävät lentotoiminnassaan liikkumavaraa valita muiden lintujen saaliin saalista. He ottavat ruokaa rookeilta ja varisilta. Joskus he voivat poimia saalista haukista tai pihalta. Jos hän tapaa saalista lintua ilmassa saalistaen, hän alkaa harjoittaa sitä odottamassa hänen vapauttavansa. Tällä hetkellä hän tarttuu häneen ja lentää pois niin pitkälle kuin mahdollista.
  3. Lontoossa tämän lajin edustaja nähtiin vuonna 1859. Sen jälkeen punainen leija ei nähnyt tässä kaupungissa.

Suojelu ja turvallisuus

Keski-Euroopan alueella sitä ei vähennetä. Mutta kaikki sama kasvojen sukupuutto uhkaa. Tämä johtuu siitä, että monilla elinympäristöillä lajia syrjäyttää musta leija.