Valkoinen pöllö - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Kaikki pöllöt ansaitsevat huomion, tänään harkitsemme hyvin kaunista ja mielenkiintoista perheen edustajaa valkoisella höyhenellä. Nämä linnut suosivat lumen peitossa olevaa maastoa, koska ne sopivat täydellisesti sääolosuhteisiin ja peittävät itsensä lumen päälle, joka on kasaantunut. Muuten lintuja kutsutaan polaarisiin pöllöiksi, koska ne ovat yleisiä tällaisissa ilmastollisilla alueilla. Näitä henkilöitä pidetään oikeutetusti suurimpina lintujen edustajina samankaltaisissa tundrassa asuvissa.

Lomakkeen ominaisuudet

  1. Tärkein ominaisuus on se, että linnut voivat elää ilman ruokaa pitkään aikaan. Ja kun on kyse metsästyksen tarpeesta, pöllöt menevät ruoan uuttamiseen mihin aikaan päivästä tahansa, olipa se päivä tai yö. Yksilöt ovat hyvin suuntautuneet valoon tai hämärään. Kaikissa tapauksissa he voivat huomata vaaran ajoissa ja peittää itsensä. Pöllöt pidetään myös saalistajina.
  2. Heillä on erittäin lämmin höyhenpeite, jonka ansiosta linnut voivat elää kylmissä ilmastoalueissa ja pysyä hereillä yöllä. Vaatteiden myönteisiä piirteitä ovat se, että lintu kuluttaa tällaisen höyhenen vuoksi vähemmän energiavaroja. Siksi ei ole tarvetta syödä enemmän voiman täydentämiseksi. Osittain tämän vuoksi pöllöt syövät vähän, he voivat jäädä pitkään ilman ateriaa.
  3. Höyhenpeitonsa ansiosta linnut voivat lentää kalaan pelkäämättä vaarallisten arktisten saalistajien syömistä. Pöllöt ovat täydellisesti naamioituja, joten jos petoeläimet näkevät ne, he eivät voi seurata niitä lyhyessä ajassa.

Elinympäristö ja kuvaus

  1. Näitä yksilöitä koko edustetusta perheestä pidetään suurimpana. Ne ovat kauniita, elävät tundrassa ja muissa vastaavissa paikoissa. Yleensä naisten sukupuolen yksilöt ovat suurempia kuin miespuoliset linnut. Ensimmäinen kehossa saavuttaa 70 cm, jonka paino on noin 3 kg. ja siipien pituus on 165 cm.
  2. Miesten sukupuolen edustajat ovat hieman vähemmän. Niiden paino on noin 2,5 kg., Siipien pituus vaihtelee 65 cm: n sisällä., Ja lintu elin kasvaa jopa 64 cm: iin. Koska nämä asukkaat asuvat lumisilla paikoilla, tämä väritys on heille sopivin.
  3. Tämän ominaisuuden ansiosta pöllö on aina näkymätön. Hänen jalkojensa paksuus on paksu, joten voit liikkua lumen läpi ja istua oksilla vielä tarpeeksi kauan. Henkilöiden pää on pyöreä.
  4. Silmät ovat suuria ja pyöristettyjä. Iris kellertävänruskea. Se on paljon silmäripsejä, joten näkymä lintuun on hyvin ilmeikäs. Silmät ovat suorassa, kuten koko pöllöperhe. Linnut ryöstävät aina, näyttää siltä, ​​että ne tähtäävät.
  5. Kuten tämä laji sopii, linnut ovat kuuluisia pienistä korvistaan. Ne ovat hieman näkyviä suurella ja pyöreällä pään päällä. Sama voidaan sanoa nokkaan, se on lähes huomaamaton. Musta, piilossa paksuina. Tassut ovat vahvoja, teräviä kynsiä, joilla lintu tarttuu ja kantaa saalista. Joskus metsästysalalla pöllöt käyttävät suuhunsa.
  6. Jos puhumme sukupuolten eroista, naiset eroavat hieman miehistä. Perheen naispuolisille edustajille on myönnetty suuri määrä mustia täpliä.
  7. Nuoret heti syntymän jälkeen peittyvät valkoisella höyhenellä. Ajan myötä se muuttuu ruskehtavaksi ja sitten vaalennetaan uudelleen tummilla laastareilla. Nuoret linnut ovat monipuolisempia.
  8. Lumimaissa elävissä pöllöissä moult alkaa kesän keskellä. Sitten päättyy, ja seuraavan kerran, kun höyhenet korvataan myöhään syksyllä. Kun höyhenen muutos päättyy marraskuussa, lintu peitetään paksulla turkisnahalla, joka pitää lämpimänä talvella.

Elämäntapa

  1. Nämä linnut ovat tavallisia tundrassa, koko väestö on keskittynyt tällä alueella. Talvikaudella pöllöt voivat siirtyä ruokailemaan steppeihin tai metsäalueisiin. Yksilöt pysyvät avoimilla alueilla parempaan näkymään. He voivat lentää eteläisille alueille muuttamaan elinympäristöään siellä, missä ei ole jäätä.
  2. Kun pöllö alkaa metsästää saalista, hän yrittää ajaa häntä. Jos uhri on pieni, lintu tarttuu välittömästi ja nielee sen koko. Suuren tuotannon osalta tässä asiat ovat melko erilaisia. Harkittu yksilö vetää uhrin vain kotiinsa ja alkaa repiä silppuihin. Sen jälkeen lintu syö.
  3. On syytä huomata, että polaariset pöllöt tekevät epätavallisia ajoittaisia ​​ääniä. Ne muistuttavat haukkumista ja haukkumista. Parikauden aikana linnut ovat innostuneita ja tekevät kaunista pilkkausta. Heti kun jalostuskausi päättyy, pöllöt hiljaa.
  4. Usein kyseiset henkilöt suosivat jäädyttämispaikkoja jäädytettyjen kukkuloiden yläosissa. Tällä alueella tundran asukkaat voivat tarkastella omaa aluettaan. Samalla nainen tarkkailee myös uroksen metsästystä.
  5. Mielenkiintoinen tosiasia on, että kettu on pöllöjen kiihkeä vastustaja. On syytä huomata, että avoimissa taisteluissa lintuja voitetaan lähes aina. Ongelmana on, että nuoret eläimet ja munat kärsivät usein tällaisesta eläimestä. Parikauden aikana pöllöt tekevät munia pesissä, joiden pohja on peitetty sammalilla ja ruoholla.

Mielenkiintoisia faktoja

  1. Luonnossa kyseessä olevan tundran asukkaat elävät jopa 10 vuotta ilman ongelmia. Jos tällainen pöllö pidetään vankeudessa, hän voi elää 30-vuotiaana. Ei myöskään ole selvää, ovatko nämä henkilöt lueteltu Punaisessa kirjassa.
  2. Tärkeintä on, että edustajia on melko vähän. Asiantuntijoiden mukaan polaarinen pöllö on kuitenkin huomattavasti pienempi. Siksi tällaisia ​​lintuja on todella vähän jäljellä. Pian tundran asukkaat tulevat suojattaviksi.

Tarkasteltavat yksilöt ovat ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia. On syytä huomata, että kiihkeys on hyvin vaikeaa. Lisäksi nämä linnut ovat monogamia. Mielenkiintoista on, että äiti alkaa haudata munia välittömästi. Siksi nuoret alkavat syntyä vuorostaan. Pesissä voi nähdä eri kokoisia poikasia.