Prosyanka - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Prosyankan lintu kuuluu kaurapuuron perheen perheen järjestykseen.

Ulkonäkö ja käyttäytyminen

Ulkopuolella se on melko suuri lintu, hieman pienempi kuin kottarainen, jossa on suuri pää ja suhteellisen lyhyt häntä. Vaikka se kuuluu kaurahiutaleeseen, mutta höyhenen ja kehon rakenteen väri on lähempänä steppien larkkeja.

Sukupuolesta ja iästä riippumatta lintujen höyhenpeitteet ovat melko samankaltaisia, mutta nuoren kasvun väri on hieman tummempi ja selkeä oliivi-ruskea. Rungon yläpuolelle, siivet ja hännälle on tunnusomaista harmaa-ruskeat sävyt, joissa on vaaleita ja tummia pisteitä. Alemmalla rungolla (rintakehä ja vatsa) on vaaleampi, luonnonvalkoinen väri ja ruskea pestriini. Joissakin linnuissa rintakehykset sulautuvat yhteen pimeään kohtaan. Hännässä on yhtenäinen harmahtaruskea sävy ilman valkoisia sulkeumia. Monotoniset ovat linssit, undertail ja nadhvoste, joilla on tummanruskea väri. Prosyankan nokka on massiivisia ruskehtavia okkeja, hieman turvonnut, joiden ylä- ja alaosat ovat hieman kaarevia sisäänpäin, jotta se ei sulkeudu kokonaan. Hänen tassunsa ovat vaaleanpunaisia ​​ja vaaleanpunaisia.

Linnun koko ja paino ovat myös riippumattomia sukupuolesta. Aikuisen yksilön paino on 38-56gr. Rungon pituus voi vaihdella 17: stä 19 cm: iin, ja siipien pituus on 26 - 32 cm, siipien, hännän ja nokan pituuden välillä on pieni ero naisten ja naisten välillä. Niinpä naaraiden siivet saavuttavat 9 cm, hännän - 6,5 cm, nokka - 1 cm ja uros 10,5-11 cm, 2,5 cm ja 1,5 cm. Kun lentää, lintujen siivet ovat osoittaneet, kuten kuori, topit ja lentoonlähdön aikana, eivätkä ne usein painaa jalkojaan vasikkaan.

Luonnostaan ​​pelottava lintu, vuodevaatteet löytyvät usein istuessaan pylväistä, suurten ja korkeiden ruohojen, voimajohtojen ja rakennusten yläosissa.

elinympäristö

Prosyanka johtaa elintapoja, vaeltelee tai siirtyy elinympäristönsä mukaan. Yhteensä Euraasiasta Pohjois-Afrikkaan on jaettu 3 alilajia. Jakelunsa eteläisimmässä osassa se on usein istumaton, mutta mieluummin vaeltaa pohjoisilta alueilta talvikaudelle.

Usein se löytyy hirssien tai perunoiden kylvöalueista, jotka eivät ole kaukana kerrostaloista ja tietä, jotka sijaitsevat pareittain. Lintuja erotellaan vain laulun ajaksi, kun he istuvat naapurissa ja samassa korkeudessa puiden korkeudessa, ja sitten keräävät jälleen yhteen paikkaan. Asuu usein Palearctiksen länsipuolella lähellä Tanskaa, Brittein saarilla ja Kanariansaarilla. Se on melko yleistä Afrikan mantereen luoteisosasta Lähi-idän alueisiin, Iranin pohjoisosaan, ja se näkyy myös Keski-Aasian vuoristoalueilla ja juurella.

Venäjän federaation osalta prosyanka esiintyy Euroopan osa-alueen, Kaukasuksen ja Ciscaucasian metsä-steppialueilla. Sen jakautumisen tiheys on myös erilainen, koska joillakin alueilla lintua ei ole koskaan koskaan saavutettu, toisissa on tavallista, että henkilö näkee sen.

ruoka


Suurin osa siementen ruokavaliosta koostuu viljakasvien siemenistä ja muista yrtteistä. Poikkeus tapahtuu vain kesällä ja keväällä, jolloin linnut siirtyvät osittain pienten hyönteisten kulutukseen.

kopiointi

Prosyanka haluaa pesää avoimilla alueilla ruohon, pensaiden tai puiden keskellä toukokuun puolivälistä heinäkuun lopulle. Itse pesä sijaitsee suoraan tai maahan tai oksille, mutta enintään 5 cm maan pinnasta. Sen ulkokerros koostuu löysemmästä ja karkeammasta materiaalista (useimmiten kuivista varsista). Ja sisempi, tiheämpi, peitetty eri ohuilla varret ja juuret. Usein linnut käyttävät hevostaan ​​rakentaakseen pesän. Itse pesän ulkohalkaisija on noin 12 cm, sisähalkaisija on noin 7,5 cm ja syvyys 4 cm. Paikoissa, joissa ruohon määrä on hyvin suuri, monien naisten pesät löytyvät noin 3 metrin etäisyydellä toisistaan.

Yleensä yhdellä kytkimellä on 4-5 suurikokoista munaa, joissa on valkoinen ja vaaleanpunainen kuori, jossa on ruskehtavia merkintöjä. Ainoastaan ​​naaras on kytkenyt kytkintä 12–13 päivään, jolloin pesä jää vain jonkin aikaa. Poikasten poikasten elinaikana he saavat rehua lähinnä äidiltä, ​​ja vasta viimeisinä päivinä isä alkaa ruokkia niitä. Vanhempien poikasten ruokinnassa olevien tutkijoiden havaintojen mukaan noin 13-17 kertaa tunnissa. Nestlings kasvaa nopeasti ja jättää perheen pesän jo 9-12 päivän kuluttua syntymästä.

Usein sattuu, että ensimmäisen perheen jälkeen aikuiset aloittavat uuden pesän rakentamisen, jolloin valmistautuu toiseen kerrokseen.

Video: Prosyanka (Emberiza calandra)