Savka (Oxyura leucocephala) - kuvaus, elinympäristö

Laji edustaa ankkaperhettä, joka viittaa keskisuuriin yksilöihin. Painoluokassaan lintu tuskin saavuttaa 1 kg, mutta useimmiten yksilön koon ominaisuudet ovat vielä pienempiä. Kun jalostuskausi alkaa, he saavat aivan toisen värin, ja myös niiden käyttäytyminen muuttuu. Mutta älkäämme mene eteenpäin itsellemme, katsokaamme hienovaraisuuksia puolestaan.

kuvaus

  1. Nokka on suuri, massiivinen, erottuu yleisestä taustasta. Näille henkilöille on ominaista, että se puhaltaa nokkaan, se on selvästi näkyvissä ja erottaa linnut muusta. Turvotus alkaa sieraimien alueella ja jatkuu karvaan asti. Miehille tämä piirre erottuu voimakkaammin kuin naiset.
  2. Kun miehet saavat avioliiton värityksen, pää näyttää valkoiselta, ja niskan ja etupiirin alueella on musta korkki. Vatsan alue, kehon sivut ja höyhenet ja olkapäät on maalattu beige-värillä kuvion yli. Rintakehä ja hännän yläpuolella oleva alue pigmentoidaan kastanjalla. Pienennä ja hännänruskea mustilla sulkeumilla. Nokka-valo harmaalla ja sinertävällä sävyllä.
  3. Kesän alkaessa miehet on maalattu beige-harmaalla. Kaulan yläosassa on suuri musta täplä. Nokka ei ole enää niin sinertävä kuin parittelukaudella. Naiset, päinvastoin, ovat väriltään väriltään väriltään mustia kuvioita. Rintakehässä ja hännän alueella on tummia alueita, kun taas itse hän on ruskea.
  4. Miehillä on musta korkki, ja naisilla on ruskea ja leveä korkki. Se kulkee suoraan niskaan alkaen yläreunasta. Jos vertaamme naisten ja miesten yksilöitä, niin naisilla on silmän osassa poikittainen nauha, se on ruskea. Nuorten kohdalla näissä yksilöissä höyhenen on lähes sama kuin uroksen väri, mutta höyhenet ovat harmaita ja valoisia. Naiset ja nuoret eläimet voivat ylpeillä nokka-värin, joka on erilainen kuin urokset, eli harmaa-ruskea.
  5. Kun lintuja esiintyy ensimmäistä kertaa maailmassa, ne pigmentoidaan ruskehtavalla sävyllä harmailla laastareilla. Pää on pimeä ja rinta on kevyt. Poskialueella on bändi. Kun poikaset luukut, heidän hännän höyhenet ovat hyvin jäykkiä. Kun poikaset osuvat veden pintaan, niiden hännät nousevat, kuten vanhemmalla sukupolvella.

Elämäntapa

  1. Suurin osa näiden perheenjäsenten elämästä elää vesiympäristössä, mikä ei ole yllättävää, koska ne kuuluvat ankkojen luokkaan. Ne nousevat vastahakoisesti ilmaan ja vasta sen jälkeen, kun he ovat ottaneet kiihdytyksen veden pinnalta. He haluavat sukeltaa hyvin, he voivat mennä veden alle jopa 10 metrin syvyyteen, joka on vaikuttava monille ystäville. Uida, ei esiinny, pystyy jopa 50 m.
  2. Valmistellessasi tulevien jälkeläisten asuntojen rakentamista, valitse vesiympäristö matalalla syvyydellä. On tärkeää, että elinympäristössä oli paljon kasviperäistä ruokaa. Erityisiä jalostuspäiviä ei ole, vain tiedetään, että tämä tapahtuu kevään lopussa ja kestää kesän puoliväliin asti. Lasten majoitus on rakennettu kelluvan aluksen muodossa, mutta se voidaan korjata. Kaikki riippuu elinympäristössä olevasta materiaalista.
  3. Kun naaras tekee muninnan, käy ilmi noin 8 munaa, joskus vähemmän. Nämä linnut eivät arvioi laskemista. Ensinnäkin naaras ei siirry pois pesästä, inkuboi huolellisesti jälkeläisiä. Mutta sitten se voi lähteä pitkään, koska alkioilla on mahdollisuus hallita omaa lämmönsäätelyään rasvojen hajoamisen kautta.

leviäminen

  1. Edustetut henkilöt elävät usein Palearcticissa. Muuten voidaan sanoa, että tällaisilla linnuilla on erilainen elinympäristö mosaiikkikuviossa. Yksilöt löytyvät usein Länsi-Kiinasta ja Länsi-Mongoliasta. Myös linnut elävät Espanjassa ja Marokossa.
  2. Lisäksi siellä on neljä tärkeintä elinympäristöä. Esimerkiksi Pohjois-Amerikan maissa asukkaat edustavat suurinta osaa ajasta istumista. Itä-Aasiassa esiintyvä väestö lentää usein muihin maihin.
  3. Tällöin linnut lentävät pois pesimään Itä- ja Länsi-Siperian mailla. He voivat myös lentää Mongoliaan. Yksilöt talvella Pakistanissa. Erillisesti kannattaa tuoda esiin Aasian muuttoliike.
  4. Tällaisilla henkilöillä pesimäpaikat sijaitsevat Kazakstanissa ja Venäjän eteläosassa. Talvilinnut lentävät Itä-Eurooppaan ja Lähi-itään. Ja linnut voivat lentää Länsi-Aasiaan, Kreikkaan, Ciscaucasiaan ja Kaspianmerelle.
  5. Espanjassa asuu koko vuoden ajan istumaton väestö. Venäjän federaation alueella linnut pesivät järvissä, joissa on rantoja ja joen suistoalueita. Myös pesimäpaikat sijaitsevat metsä-steppe- ja steppe-alueilla.

kopiointi

Загрузка...

  1. Venäjän federaation alueella sijaitsevissa pesimäpaikoissa pidetään lintujen edustajia melko myöhään. Nämä linnut voivat maksaa pesää reissuilla ja ruokoilla. Myös koteja sijaitsevat usein roottorien välissä.
  2. Munitusaika voi vaihdella huomattavasti yksilöiden maantieteellisen sijainnin eron vuoksi. Kerran naaras pystyy tuomaan enintään 9 munaa. Heillä on harmahtavalkoinen väri. Vain 3 viikon kuluttua nuoret alkavat jo sylkeä valoon. Jälkeläisiä inkuboidaan yksinomaan naaras. Hän nostaa myös poikasia.
  3. Kevyet poikaset näyttävät jo melko suurilta. Lähes heti he pystyvät sukeltamaan, uimaan ja liikkumaan. Kuukausi myöhemmin nuori kasvu muuttuu täysin itsenäiseksi.

On syytä huomata, että tarkasteltavat yksilöt asettavat joskus omia muniaan muille lintulajeille. Tätä ilmiötä kutsutaan parasiitiksi. Tällaisten lintujen edustajat ovat luonteeltaan ainutlaatuisia. Valitettavasti niiden määrä vähenee vähitellen. Siksi näkymä on suojattu.

Video: Savka (Oxyura leucocephala)

Загрузка...

Загрузка...

Suosittu Luokat

Загрузка...