Buzzard - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Vultureja kuuluvat haukka-perheeseen. Ne ovat pienimmät griffit Afrikassa.

ulkomuoto

Загрузка...

Aikuisen yksilön pituus on noin 62-70 cm, ja paino vaihtelee puolesta kahteen kiloon. Siipien pituus on noin 160 cm. Mutta siivet ovat mustia höyheniä, jotka näkyvät selvästi, kun lintu kohoaa taivaalla. Kurkun sävyt ovat kellertäviä. Näillä linnuilla ei ole kaulassaan höyheniä. Molempien sukupuolten edustajat näkyvät mustalla palkilla.

Pöydän pään päällä puuttuu myös. Siinä on keltainen taitettu iho. Pohjan nokka on myös keltainen mustalla kärjellä. Kasvinjalkojen väri on keltainen. Hännässä on kiilamuoto. Lintun ohut nokka on taivutettu koukun muodossa.

Nuoret ovat kellertävänruskeat, joissa on täplät. Vähitellen höyheneminen muuttuu valkoiseksi. Pään iho on harmaa.

Virran ominaisuudet

Näiden lintujen ruokavalio on erilainen porkkana. He voivat syödä sekä kuolleita kaloja että hyönteisiä sekä muita pieniä eläimiä. Suurten nisäkkäiden ruumiit syövät hyvin harvoin. Tätä varten petoeläimen nokka on liian ohut ja heikko. He eivät voi rikkoa paksua ihoa. Siksi vultures voi vain syödä ruoat, jotka jäivät suurempien saalisten lintujen aterian jälkeen. Niiden ruoka on usein kuolleet suuret linnut, erilaiset jyrsijät, sammakot. Joskus he syövät hedelmää.

Usein vultures voi syödä eläinten ulosteita. Pentue sisältää karotenoideja, jotka auttavat säilyttämään kirkkaan keltaisen ihon värinsä. Usein he etsivät ruokaa kaupungeissa, joissa he etsivät kaatopaikkoja, jotta he voisivat löytää sopivia jäänteitä, jotka ihmiset heittävät. He eivät pelkää ihmisiä, joten he lähestyvät niitä usein. Afrikan kaupungeissa ja kylissä tätä lintua voidaan nähdä hyvin usein. He voivat istua talon katolla tai puulla.

Lisäksi vultures rakastaa syödä strutsi munia. Heidän kuoriensa rikkomiseksi linnut käyttävät suuria raskaita kiviä. He löytävät kivet etukäteen, sitten lentävät strutsin pesään. Sitten he pudottavat kiven munaan, kunnes se katkeaa. Jos kivi on liian kevyt rikkoutumaan paksun strutsimunan kuoressa, lintu lentää etsimään raskaampaa kiveä ja palaa sitten uudelleen yrittäen. Heti kuoren halkiessa ne syövät bakteereita tai nesteitä.

elinympäristö

Nämä linnut ovat yleisimpiä Afrikan mantereen keskustassa ja eteläosassa. Tämä viittaa ruskeaan viljelyyn. Ja viljelylajien edustajilla on laajempi elinympäristö. He asuvat koko Afrikassa ja Euraasiassa. Täällä ne löytyvät lähes kaikilla alueilla, joilla on leuto ilmasto. Monet niistä ovat Intian sekä Välimeren alueella. He asuvat Kanariansaarilla. Venäjän alueella he ovat Kaukasiassa. Tähän alueeseen jää kuitenkin hyvin vähän lintuja. Tutkijoiden osuus on vain noin 20-30 paria.

Nykyään lajia pidetään harvinaisena. Hänellä on uhka sukupuuttoon. Euroopassa asuvat populaatiot, talvi Afrikan mantereella.

tyypit

On olemassa kaksi päätyyppiä. Vihreän viljelylajin lajeja on luonteeltaan melko harvoja. Sen pituus on noin 65 cm, ja siipien pituus on noin puoli metriä. He painavat puolitoista kahteen kiloon. Ulkoisesti hyvin samanlainen kuin tavallinen. Tärkein ero on höyhenen väri. Ne ovat täysin ruskeat. He asuvat myös keskustassa ja Etelä-Afrikassa. He elävät metsissä, savannissa. Pesiä rakennetaan kylissä ja kaupungeissa oleville puille. He myös ruokkivat karjaa, roskaa.

Sukupuolten väliset erot

Eri sukupuolten edustajien luumu on sama. Niiden välinen ero on vain kooltaan. Naiset ovat hieman isommat kuin miehet.

Kasvatus ja pesiminen

Vultures elää yleensä useiden parien ryhmissä, joskus pari asuu erillään muista henkilöistä.

Pariutumiskausi alkaa keväällä. He suorittavat parittelurituaalia spiraalilennon muodossa. Pesät rakennetaan kiville. He kasaavat muutamiin suuriin haaroihin ja sisältäen vuorattu alas ja villalla eri eläimistä. Joskus he rakentavat pesän luolaan tai pieneen reikään. Jotkut parit rakentavat pesän kivien alle suojelemaan sitä sademäärästä. Pesät ovat suuria, mutta näyttävät huolimattomilta. Usein linnut tuovat roskia kaatopaikoista. Pesissä on myös paperia, köysiä. Elintarvikkeiden jäännökset eivät myöskään heitä ulos pesästä.

Heillä on valkoisia munia, joissa on ruskeat pienet täplät. Yhdessä, jossa on yleensä kaksi munaa. Molemmat vanhemmat vuorotellen inkuboivat. Noin 42 päivän kuluttua poikaset luukuvat. Ne näkyvät useiden päivien erolla. Tässä tapauksessa nuorempi on yleensä heikompi ja voi kuolla nälkää. Vanhemmat huolehtivat niistä 3 kuukautta. Kolmen kuukauden iässä he oppivat lentämään, mutta toinen kuukausi vaativat vanhempiaan tuomaan heille ruokaa. Lintujen poikaset peilivat aikuisten lintujen väriä.

Kun nuoret yksilöt alkavat itsenäistä elämää, he vaeltavat kaksi vuotta, ja he lentävät melko kaukana vanhempien pesästä. Ne kehittyvät seksuaalisesti vain viiden vuoden kuluttua.

ääni


Linnut viettävät suurimman osan ajastaan ​​pareittain, mutta yleensä ne ovat sosiaalisia lintuja. He voivat kokoontua suuriin saaliisiin tai kun ne levätä. Kommunikoida voi tehdä erilaisia ​​ääniä. Lennon aikana he voivat ryöstää ja mykistää. Vihaisessa tilassa he murtautuvat tai itkevät.

Mielenkiintoisia faktoja

  1. Linnun nimi on peräisin vanhasta slaavilaisesta kielestä, josta sana "starva" voidaan kääntää "carrioniksi". Sana Neophron on otettu Antonin Liberalin kirjoittamasta teoksesta Metamorphoses. Legendan mukaan muinainen jumala Zeus käänsi Egipin ja Neofronin saaliin lintuihin. Ne nimettiin samalla nimellä, mutta ne erosivat kynän koosta ja väristä.
  2. Muinaisina aikoina intialaiset ja egyptiläiset kansat uskoivat, että vultures olivat pyhiä lintuja, joten he kohtelivat heitä pelottavalla ja kunnioituksella. Eurooppalaiset asukkaat olivat aina korppuja, joilla oli erityisen inhottavaa, koska linnut syövät porkkanaa.
  3. Usein ahneita ja pahoja ihmisiä kutsutaan vultureiksi. Todellisuudessa nämä linnut ovat luonteeltaan melko rauhallisia ja ei-aggressiivisia.
  4. Usein poikaset ovat kettuja tai muita saalistajia. Vanhemmat eivät pysty suojelemaan nuoriaan melko heikon nokan ja tassujen takia. Jos poikasen putoaa maahan pesästä, sitä syövät usein susia tai saksalaisia. Tähän mennessä lajien määrä vähenee yhä nopeammin. Tärkein syy sukupuuttoon kohdistuvaan uhkaan - tuhoisaan ihmisen toimintaan. Ihmiset eivät tuhoa niitä suoraan, mutta linnut kärsivät luonnosta puuttumisesta yleensä. He kuolevat istuessaan voimajohtoilta tai lyijyleikiltä, ​​kun metsästäjät tappavat eläimiä. Carrionin ohella kemikaalit, joita ihmiset käyttävät, tulevat korppikotkaan. Näkymä on suojattu maailmanlaajuisesti.

Video: Vulture (Neophron percnopterus)

Загрузка...

Загрузка...

Suosittu Luokat

Загрузка...