Kenttäharrier - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Yhteinen harrier on lintu, joka kuuluu haukkalinnuille. Aktiivinen toiminta on pääosin päivällä. Harrier poikkeaa sen alkuaineista, ennen kaikkea kehon muodosta ja melko miellyttävästä väristä. Tämä lintulaji on suojattu ja sitä pidetään harvinaisena.

Kuun ulkonäkö

Miehen ja naisen välillä on ulkoisia eroja, ja naaras on usein paljon suurempi, paino on 600 grammaa, hän on noin 60 cm pitkä ja puolestaan ​​mies voi muistuttaa suurikokoista kyyhkysiä (noin 400 grammaa). Lintujen höyhenen väri on harmahtava tai valkoinen, hännän pinta ja pää ovat kevyitä. Naisilla on ruskeampi väri, hännän höyhenet ovat valkoisia. Siivet on koristeltu kolmella tummalla raidalla. Kaikille linnuille nokan harmaa väri ja kynsien ja tassujen keltainen väri ovat yleisiä.

Tämän höyhen lajin edustajien runko on hoikka, siivet ovat pitkiä ja pitkiä. Silmien värisävy on kellertävästä ruskeaan, ne sijaitsevat lähellä nokkaa.

elinympäristö

Kenttäharjeri asuu koko pohjoisen pallonpuoliskon alueella, jossa on sekä metsä tundra-alueita että steppeja. Amerikassa ja Euraasiassa on läsnä lähes kaikkialla. Pesät sijaitsevat lähinnä avoimissa tiloissa: steppe- tai metsäpeikka-maastossa, tundrassa.

Harrierin asumiseen valitaan paikkoja, joissa metsä leikataan, on suoisia paikkoja, niittyjä ja metsäreunoja. Pesiminen tapahtuu varmasti siellä, missä on runsaasti ruohoa (esimerkiksi nokkonen) tai pensaita. Kenttäharjeri haluaa piiloutua ihmisen silmistä, voi elää vuorilla, mutta ei alle 3 000 metrin tasolla.

Ravitsemus ja elämäntapa

Harrierin syöttämiseen käytetään tavallisesti pieniä jyrsijöitä, pieniä liskoja, sammakoita, hyönteisten toukkia ja matoja. Lisäksi saalistaja voi hyökätä muiden ihmisten pesiin syömällä poikasia. Saatuaan saaliin, harrier pelataan sen kanssa: heittää ylös ilmaan, vangitsee sen uudelleen, toistaa sen useita kertoja ja liittää sen tiettyyn huutosääneen. Lisäksi tämä lintu voi tehdä huutoa.

Lentävä kuun kyykky, matalassa korkeudessa. Lennon aikana lintu pyrkii löytämään uhrin, etsii sitä, saaliit ja saaliit sen käyttämällä teräviä kynsiä. Saalis saaliit niellään nopeasti ja täysin.

Usein harjoittaa metsästystä päivällä tai hämärässä. Tavallisen ruoan lisäksi lintu ei ole vastenmielinen syömään porkkanaa. Keskimääräinen harrier tarvitsee kuukauden aikana 300 yksikköä pieniä olentoja, mikä osoittaa sen valtavan ruokahalun.

Linnut palaavat talvehtimisen jälkeen huhtikuussa, ja toukokuussa he aloittavat parittelun ja jalostuksen. Syksyn alusta lähtien yhteinen harrier alkaa lentää lämpimiin maihin, yleensä Intian, Aasian tai Afrikan maihin. Erilliset henkilöt voivat pysyä talvella, asettua pesiin pienissä ryhmissä, noin 15 paria melko suurella etäisyydellä keskenään. Siirtyminen tapahtuu myös parvessa.

Kasvatuskausi

Naiset ovat monogamaisia ​​yksilöitä, jotka eivät ole samat miehillä. Viimeksi mainitulla on usein mahdollisuus tulla yli kolmen nartun perheen isäksi. Aviopelien prosessissa ja flirttailu rakkaansa kanssa harrier vetää erilaisia ​​lukuja lentojen aikana, tekee piruetteja, joskus kumppanin kanssa.

Pesä on myös naaras, joka poimii tämän eristäytymättömän ja huomaamattoman paikan pensaissa tai hampurissa suoilla. Haaroituspaikan rakentamiseen käytetään yleensä haaroja ja kuivattua ruohoa, kuu huolehtii elinympäristöstään ja pitää sen kunnossa ja puhtaana. Laskettaessa, yleensä jopa 7-8 munaa, jonka naaras tarvitsee kuoriutua.

Vanhempi syöttää haudottuja poikasia. Ne eivät ole syntyneet samaan aikaan, ja vain vahvin pitää elämää. Lentävä pesäpaikkaan saakka, isä, joka toi saaliin, tekee kovan huuton, ja sitten naaras lähtee hänet poimimaan pokaalin. Vaihtoehtoisesti harrier voi myös heittää uhrin suoraan pesään. Kuukausi myöhemmin poikaset voivat jo lentää itsenäisesti. Poistuessaan pesästä nuoret eivät liity siihen, muuttavat elinympäristöään säännöllisesti. Kenttäharja saavuttaa seksuaalisen kypsyyden yhden vuoden.

Lintujen kilpailijat


Usein nuoret poikaset tai jopa 1-2 vuotta kestävät yksilöt saavat saaliin muita suurempia saalistajia. Pylväs, pesukarhu tai muut eläimet voivat hyökätä heitä vastaan. On kuitenkin syytä huomauttaa, että yhteinen harrier, joka on myös saalistaja, on tarpeeksi ovela ja älykäs, joten se voi syödä lähes mitä tahansa eläintä, jonka hän voi saada.

Mielenkiintoisia faktoja

Kenttäharjeri on varsin mielenkiintoinen ja tyypillinen lintu, joka eroaa useista muista sukulaisista.

  1. Prosessissa lentää yli maanpinnan usein pitää kynnet pieni kimppu kasveja.
  2. Lun tavallinen ei koskaan viipy pitkään puiden oksilla. Myös lintu ei rakenna pesiä siellä, heidän asuinpaikkansa sijaitsevat vain maan pinnalla.
  3. Siipien muoto muistuttaa latinalaisen aakkosen kirjainta V.
  4. Jos ihminen uhkaa kuun poikasten, rohkea lintu voi jopa hyökätä häntä, suojelemaan väkivaltaisesti ja väsymättä jälkeläisiä kaikin voimin.
  5. Valossa, poikaset näyttävät näkyneet, niiden ruskea-harmaasävyinen. Jälkeläiset kehittyvät melko voimakkaasti.

Lisäksi on syytä huomauttaa, että luonnonolosuhteissa yksittäinen kentänkuu voi elää keskimäärin 11–13 vuotta.

Tyhjentävä ilme

Useat Venäjän alueet ja alueet häviävät näiden lintujen edustajat, joten lajit on lueteltu Punaisessa kirjassa. Ongelmallisin alue on Moskova, Ulyanovskin ja Kalugan alueet, Kamchatka sekä Tatarstanin ja Ukrainan alue.

Lajin katoaminen tapahtuu ihmisten takia: kentän kuun elinympäristöt eivät sovi tähän, suot valuvat, metsät leikataan. Myöskään viimeinen syy lajien katoamiselle on salametsästys.

Video: Field harrier (Circus cyaneus)