Puma - kuvaus, elinympäristö, elämäntapa

Pumalla tarkoitetaan villieläintä, joka asuu Amerikan yhdysvaltojen ja lähialueiden laajennuksissa. Tämä eläin on tullut Guinnessin kirjaa koskevaan kirjaan nisäkkään, jolla on eniten nimiä. Sitä kutsutaan peuran tiikeri, vuori leijona, puuma jne. Englannin kielellä on noin neljäkymmentä nimeä ja sama määrä eri maailman kansojen naapurikielillä. Valtion alueella nämä henkilöt ovat tuttuja kaikille puma-nimellä. Ne ovat ovela, villi ja erittäin vaarallinen.

Kuvaus ja elinympäristö

  1. Perheen edustajat sijoittuvat suurten ryhmään. Ne ovat kilpailijoita jaguar niiden ulkoisia ominaisuuksia. Rungon pituus voi nousta 1,7 metriin. Hänen kanssaan nämä luvut kasvavat automaattisesti 2,4 metriin. Säkäkasvattajat kasvavat 70 cm: iin, joiden paino on 100 kg. Miesten sukupuoli on 25% suurempi kuin naisilla.
  2. Rintakehä ja kaula on punaisena. Pää on väriltään harmaa, ja korvien kärjissä on ns. Tupsut, jotka on valmistettu karvakimpuista. Ne ovat tummia, melkein mustia. Jos katsot yksilöitä kokonaisuutena, heidän alaosansa kehosta on vaalennettu ja yläosa on tumma.
  3. Väreissä on joitakin eroja, se riippuu eläinten jakautumisalueesta. Esimerkiksi eteläisten pampojen ja trooppisten alueiden asukkaat ovat lähellä punertavia sävyjä. Ja ne, jotka asuvat Pohjois-Amerikassa, ovat enemmän hopeanhohtaisia. Turkki on lyhentynyt ja tiheä, ei ulkoneva, on tasaisesti, karkea.
  4. Nämä nisäkkäät erottuvat suurista ja vahvoista hampaista. Niillä on mahdollista määrittää, mikä ikäluokka petoeläin on luokiteltu. Yksilön fangit tarttuvat peliin, kun taas viillot leikkaavat kudokset ja repivät luut. Häntä toimii tasapainottavana, se auttaa säilyttämään tasapainon ja liikkumaan nopeasti.
  5. Runko on lihaksikas, joustava. Suuresta koosta huolimatta eläimet ovat ketteriä ja ketteriä. Samalla ne ovat siroisia ja mitattuja kilpailijoita kunnioittaen. Päällikkö verrattuna tapauksen yleisiin piirteisiin on pieni. Siinä on pyöristetty muoto. Tassut lyhentyivät, valtavat, paksut luut, lihaksikkaat. Takaraajat ovat voimakkaampia ja kehittyneempiä, ja neljästä sormesta kummallakin kädellä, kun etupuolella on 5 sormea.
  6. Nämä eläimet ovat yleisiä eri maisemissa. Ne täyttävät alankomaalaiset alueet, trooppiset paksuiset, kasvaneet metsähihnat, sekametsät sekä pampat, alankomaat ja jopa havupuut. Pituus ulottuu Kanadaan ja on peräisin Pohjois-Amerikasta. Viime vuosisadan alussa nämä eläimet hävitettiin lähes kokonaan Yhdysvalloissa, mutta väestö palautettiin osittain.
  7. Tänään, cougars ovat epäluuloisia muukalaisia ​​kohtaan ja ovat siten liian vaarallisia. Ihmiset yrittävät harjoittaa yksilöitä, mutta he tekevät sen huonosti. Väestö on osittain toipunut, on jakautunut samankaltaiseksi ilveksille ja leopardeille. Pumas metsästää hirviä, ja he elävät alueilla, joilla on ruokaa.

tila

Загрузка...
  1. 1970-luvun alusta lähtien nämä eläimet ovat olleet virallisessa suojelutilassa. Nämä manipulaatiot on suunniteltu säilyttämään karjan määrä kaikilla mahdollisilla voimilla. Tämä tapahtuu osittain kavalalla. On kiellettyä metsästää puuta Amerikan alueella, mutta salametsästäjät ovat aina olleet ja tulevat olemaan. Ne aiheuttavat korjaamattomia vahinkoja niiden kaupalle.
  2. Myös ammunta suoritetaan sen vuoksi, että cougars tappaa usein karjan. Paikallisilla viljelijöillä ei ole mitään jäljellä vaan tarttua aseisiinsa. Yksilöt kuitenkin lisääntyvät, lisäävät jälkeläisiä ja piiloutuvat ihmisiltä. He sopeutuivat niihin maisemiin, joita he eivät olleet koskaan ennen olleet. Amerikan yhdysvaltojen länsiosassa näiden nisäkkäiden määrä on jatkunut. He tulivat myös enemmän itään ja etelään.

Elämäntapa

Загрузка...

  1. On ymmärrettävä, että puuma luokitellaan villikissiksi. Ne pidetään erillään tai yhdessä jälkeläisten kanssa, kumppaneille voidaan antaa mahdollisuus lähestyä niitä vain parittelukauden aikana. Kun naimisissa olevat parit muodostavat, parittelujakso alkaa, mitä osoittaa kova huuto koko naapurustoon. Nämä yksilöt ovat nirsoita elinympäristön valinnassa, ne merkitsevät alueellisen omaisuuden rajoja kynsien tai virtsan avulla.
  2. On tärkeää, että asuinpaikalla oli ruokaa, ja myös turvakoteja oli riittävästi. Suosikkipaikat ovat metsiä ja nurmikoita, jotka on istutettu kasvillisuudella osittain tai kokonaan. Nämä saalistajat, toisin kuin itse, eivät yritä välittömästi miehittää valtavaa aluetta. Jos ruoka riittää, sitten 70 neliömetrin tontilla. km asui noin 10 henkilöä. Miehet valitsevat kuitenkin enemmän metsästysalueita, eli 100-300 neliömetriä. km. Naisten edustajat ovat vaatimattomampia ja maksavat 40-200 neliömetriä. km, tämä ottaa huomioon jälkeläisten paikan.
  3. Eläimet liikkuvat paikasta toiseen, kaikki riippuu vuodenajasta. He eivät asu talvella ja kesällä yhdellä alueella, koska on tarpeen saada ruokaa ja parantaa elinoloja. Päivisin pumas on aurinkoa tai viettää suurimman osan ajastaan ​​eristäytyneissä paikoissa. Toiminta ilmenee yöllä tai iltahämärässä, kun metsästyskausi tulee.
  4. Nämä nisäkkäät liikkuvat niin hyvin vuoristossa, että ne eivät ole hämmentyneitä edes monimutkaisimpien luonnonmaisemien vuoksi. He uivat, kiipeävät puiden rungoissa, voittavat kiviesteet ja toivovat löytävänsä parhaan paikan metsästää. Hyppy korkeus on noin 2 metriä ja pituus - 6 metriä. kello kello
  5. Vahvuutensa vuoksi pumas voi vetää saalista, joka on 6-kertainen enemmän kuin nisäkäs itse. Luonnollisten vihollisten osalta ei ole käytännössä mitään. Mutta nuoria tai vanhoja pumoja voi metsästää susia, alligaattoreita tai jaguareja sisältävät paketit. Edustetut yksilöt yrittävät välttää kohtaamisia miehen kanssa, eivätkä he yksinkertaisesti hyökkää. Poikkeukset ovat tapauksia, joissa ihmiset näkyivät läheltä yllättäen.

ruoka

Загрузка...

  1. On huomionarvoista, että saalistajat metsästävät lähinnä hämärässä. Useimmiten cougars istuu väijytyksessä, sitten hyppäämällä, hyökkäämällä uhria. Kissa yrittää heti purkaa saalista niskan, hyppäämällä selkään.
  2. Useimmiten nämä eläimet metsästävät hirviä, hirviä, sorkka- ja sorkkaeläimiä ja guanacoja. Suurten kissojen ruokavalion perustana on eläinperäinen ruoka. Usein tällaiset henkilöt hyökkäävät karjaan ja jopa kissoihin ja koiriin.
  3. Tästä syystä amerikkalaisilla maanviljelijöillä on voimakas vihamielisyys ja pahuus kohti puumia. Yksilöt metsästävät usein kaneja, kojootteja, kettuja, oravia, oravia, hiiriä, kaloja, siipikarjaa ja jopa hyönteisiä. Lisäksi puuma tappaa aina enemmän uhreja kuin he voivat syödä.
  4. Luonteeltaan pumas on varustettu kekseliäisyydellä, joten ne ovat usein murtuneet jopa armadillojen, käärmeiden, skunksien ja porcupinien kanssa. Suuret kissat yrittävät pysyä poissa vedestä, he eivät halua uida. Voidaan tarvittaessa metsästää kaloja.
  5. Usein kyseiset eläimet piilottavat ruohoa, pensaita ja lunta ruokajätettä. Kissat peittävät lihan kokonaan. Usein voit nähdä, että korppikotkat katsovat jatkuvasti kimpuja, sitten syömään porkkanaa.
  6. Vulturien lisäksi kojootit, ketut ja muut saalistushedelmäeläimet metsästävät ruokaa. Mielenkiintoista on, että iäkkäinä aikoina intiaanit löysivät tällaiset välimuistit ja ottivat pois villin kissojen lihan. Näin ollen ihmisten ei tarvinnut metsästää.
  7. On syytä mainita erikseen, että pumas on varustettu kestävyydellä ja vahvuudella. Tällaiset kissat voivat vetää saalista pitkiä matkoja. Tässä tapauksessa uhrin massa voi ylittää 5 kertaa puman painon. Usein miehet tappavat 1 hirven viikossa. Tämän seurauksena hän voi piilottaa ruhon ja ruokkia sitä useita päiviä.
  8. Muista eläimistä löytyy välimuisti, joka pakottaa puman metsästämään uudelleen. Kyseiset henkilöt eivät kuitenkaan koskaan ruoki itseään muiden saalistajien korjaamalle lihalle. Puuma syö vain uhrin, jonka hän itse tappoi.

kopiointi

Загрузка...

  1. Mitä tulee avioliittoon, se ei kestä kauan. Pumas alkaa muodostaa parin vain pari viikkoa. Parittelun jälkeen ne eroavat toisistaan. Lisäksi vain yksilöt, joilla on oma tontti, alkavat kasvattaa. Miehet voivat kyllästää useita naisia ​​lähimpään maastoon.
  2. Parittelun jälkeen naaras kantaa jälkeläisiä noin 3 kuukautta. Yhdessä pentueessa voi olla 2-6 poikasta. He ovat sokeita ja avuttomia. Vain 10 päivän kuluttua lapset näkevät heidän näkönsä. He avaavat korvansa ja alkavat vähitellen purkaa hampaita. Pennut ovat värillisiä.
  3. Aluksi naaras suojelee jälkeläisiä eikä anna kenenkään nähdä häntä. 1 kuukauden kuluttua äiti vie nuoret ensimmäiseen kävelyyn. Kiinteät jälkeläiset jälkeläiset alkavat syödä 2 kuukaudesta. Cubs pysyy äitinsä kanssa noin 2-vuotiaana. Sen jälkeen he aloittavat täyden aikuisen elämän.

Pumas ovat varsin mielenkiintoisia villikissoja. Aluksi nuoret yrittävät pitää ryhmissä. Heti kun ne ovat täysin itsenäisiä, ne kuuluvat. Luonnossa kissat elävät 18-vuotiaana. Vankeudessa tämä luku on hieman enemmän.

Video: Puma (Puma concolor)

Загрузка...

Suosittu Luokat

Загрузка...